Αθλητικά

01 Ιουλίου 2019 22:11

Γουίμπλεντον: η 15χρονη Γκάουφ απέκλεισε την Βένους Γουίλιαμς!

Διάβασέ μου το...

«Βόμβα μεγατόνων» στο φημισμένο grand slam. Η κάτοχος 5 τίτλων στο Λονδίνο δεν μπόρεσε να κοιτάξει… στα μάτια, το νέο τρομερό «μωρό» του παγκόσμιου τένις.

Γουίμπλεντον: η 15χρονη Γκάουφ απέκλεισε την Βένους Γουίλιαμς!
-

Μία από τις μεγαλύτερες «βόμβες» στα χρονικά του Wimbledon «έσκασε» στην «αυλαία» του φημισμένου grand slam. Η 15χρονη, Κόρι Γκάουφ, απέκλεισε την Βένους Γουίλιαμς στον πρώτο γύρο με 2-0 σετ (6-4, 6-4), δικαιολογώντας απόλυτα την παρουσία της στο τουρνουά, όντας η νεαρότερη αθλήτρια στα χρονικά του επαγγελματικού τένις που λαμβάνει μέρος σε κυρίως ταμπλό μίας τόσο μεγάλης διοργάνωσης.

Η Αμερικανίδα (νο 313 στην παγκόσμια κατάταξη) όχι μόνο «κοίταξε στα μάτια» την κάτοχο 5 τίτλων του απλού γυναικών (δύο εξ αυτών πριν γεννηθεί η Γκουάφ!), αλλά κατάφερε παίζοντας καταπληκτικό τένις να περάσει στην φάση των «64».

Αφού κράτησε το σερβίς της στο πρώτο σετ, κατάφερε στο 5ο game να κάνει το break που της ήταν αρκετό για να προηγηθεί με 1-0 στα σετ. Η μάχη συνεχίστηκε και στο δεύτερο, με την Γκάουφ να «σπάει» το σερβίς της Γουίλιαμς στο 5ο game, προηγήθηκε με 3-2 και μετά 4-2.

Η σπουδαία αντίπαλός της ισοφάρισε γρήγορα σε 4-4, ωστόσο, η 15χρονη έκανε και πάλι το θαύμα της. Αφού έκανε break στην συμπατριώτισσά της, στη συνέχεια κράτησε το δικό της σερβίς για να φτάσει στην τεράστια νίκη.

AP - ΓΟΥΙΜΠΛΕΝΤΟΝ - ΚΟΡΙ ΓΚΑΟΥΦ - ΒΙΝΟΥΣ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ

AP - ΓΟΥΙΜΠΛΕΝΤΟΝ - ΚΟΡΙ ΓΚΑΟΥΦ - ΒΙΝΟΥΣ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ