Κόσμος

04 Ιουλίου 2019 19:26

Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση Βαρθολομαίου – Ιμάμογλου

Διάβασέ μου το...

Ο νέος δήμαρχος Κωνσταντινουπόλεως δεσμεύτηκε για τη δημιουργία ενός φορέα που θα ασχολείται και θα συνεργάζεται με όλες τις θρησκείες της Πόλεως.

Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση Βαρθολομαίου – Ιμάμογλου
-

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετέβη το πρωί της Πέμπτης 4 Ιουλίου, στην έδρα του Δήμου της Κωνσταντινούπολης και συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Εκρέμ Ιμάμογλου, όπως είχε κάνει άλλωστε και με μήνυμά του αμέσως μετά την εκλογική νίκη του τελευταίου στις δημοτικές εκλογές της 23ης Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της εγκάρδιας συζητήσεώς τους, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στη σημασία και τη σπουδαιότητα του θεσμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου που εδρεύει ανέκαθεν σε αυτή την ιστορική πόλη, αλλά και στις πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Θρόνου για την ευαισθητοποίηση κάθε ανθρώπου καλής θελήσεως για την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και για την προώθηση του διαθρησκειακού και διαπολιτισμικού διαλόγου, με στόχο την αλληλοκατανόηση, τον σεβασμό στην ετερότητα και την ειρηνική συνύπαρξη ανθρώπων διαφορετικής προέλευσης και θρησκευτικής πίστης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε επίσης την επιθυμία του ο νέος δήμαρχος στη διάρκεια της θητείας του να πορευθεί με βάση τις αρχές του ειλικρινούς διαλόγου με όλες τις συνιστώσες της κοινωνίας και του σεβασμού των ανθρώπινων και των μειονοτικών δικαιωμάτων.

Συνάντηση - Βαρθολομαίος - Ιμάμογλου

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ιμάμογλου εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Πατριάρχου και τόνισε ότι θα δώσει μεγάλη σημασία στην πολιτισμική διάσταση της Πόλεως και ότι θα αναλάβει σύντομα πρωτοβουλίες για την υλοποίηση της δεσμεύσεως αυτής.

Υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερα πολύτιμο γεγονός ότι το Πατριαρχείο, ένας κορυφαίος θεσμός στον κόσμο, εδρεύει στην Πόλη, και ανήγγειλε ότι προτίθεται να δημιουργήσει ένα φορέα, ο οποίος θα ασχολείται και θα συνεργάζεται με όλες τις θρησκείες της Πόλεως.

Υπενθυμίζεται ότι τους προηγούμενους μήνες ο κ., συνοδευόμενος από συνεργάτες του, είχε επισκεφθεί δύο φορές το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου έγινε δεκτός από τον Παναγιώτατο.

Συνάντηση - Βαρθολομαίος - Ιμάμογλου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ