Κοινωνία

05 Ιουλίου 2019 10:53 Τελευταία ενημέρωση : 05 Ιουλίου 2019 14:47

Μία σύλληψη για τη φωτιά στην Εύβοια

Διάβασέ μου το...

Στη σύλληψη ενός ατόμου έχει προχωρήσει η αστυνομία για τη φωτιά στην Εύβοια. Τιτάνιες προσπάθειες για να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο.

Μία σύλληψη για τη φωτιά στην Εύβοια
-

Συνελήφθη την Πέμπτη, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) και ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κύμης, ένας 64χρονος ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης αγροτοδασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή Μανίκια Εύβοιας, η οποία εκδηλώθηκε την ίδια ημέρα, στις 14:15.

Ο συλληφθείς φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, για την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας του. Θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται στην περιοχή της Εύβοιας, προς διερεύνηση των αιτιών, για τις πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη σε διάφορα μέτωπα.

Εύβοια - πυρκαγιά

Εύβοια - πυρκαγιά

Εύβοια - πυρκαγιά

Στην περιοχή εκδήλωσης της πυρκαγιάς υπάρχουν διάσπαρτοι οικισμοί, ενώ το ιδιαίτερο γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν ευνόησαν την πυρκαγιά, όμως η ισχυρή πυροσβεστική δύναμη που έσπευσε άμεσα στην περιοχή περιόρισε την εξάπλωσή της. 

Για την προστασία και την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εισηγήθηκε την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων της Τοπικής κοινότητας Μακρυχωρίου, αλλά και άλλων οικισμών, η οποία πραγματοποιήθηκε από το αρμόδιο τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Ενημέρωση Κουτσούμπα για την φωτιά
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επικοινώνησε σήμερα με την Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Εύβοια. Ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, η οποία μαίνεται σε μια επικίνδυνη περιοχή, να σταλούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέσα και οι δυνάμεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ