Κόσμος

05 Ιουλίου 2019 13:44

Γιούνκερ: αδιαφανής η διαδικασία επιλογής της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Διάβασέ μου το...

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες του απερχόμενου Προέδρου της ΕΕ, για την επιλογή της διαδόχου του.

Γιούνκερ: αδιαφανής η διαδικασία επιλογής της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
-

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες του απερχόμενου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι η διαδικασία διορισμού της διαδόχου του, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δεν ήταν διαφανής και αποτελεί παραβίαση της πρακτικής επιλογής των κορυφαίων υποψηφίων των κομμάτων.

«Η διαδικασία δεν ήταν διαφανής» ανέφερε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ελσίνκι σήμερα Παρασκευή, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες επέλεξαν αυτή την εβδομάδα την επόμενη πρόεδρο της Κομισιόν.

Πρόσθεσε ακόμη ότι ο διορισμός του πριν από πέντε χρόνια ήταν διαφανής, καθώς επελέγη από τους Ευρωπαίους ηγέτες έπειτα από την εκστρατεία του στις ευρωπαϊκές εκλογές.

«Δυστυχώς δεν καθιερώθηκε ως παράδοση. Ήμουν ο πρώτος και τελευταίος υποψήφιος της Κομισιόν», πρόσθεσε, κάνοντας χρήση της γερμανικής λέξης (spitzenkandidat) για τον κορυφαίο υποψήφιο στις ευρωπαϊκές εκλογές.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάγιεν θα πρέπει πλέον να λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για να διαδεχθεί και επίσημα τον Γιούνκερ.

AP - Γιούνκερ - Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ