Κόσμος

07 Ιουλίου 2019 14:21

Σεισμός Καλιφόρνια: 4700 μετασεισμοί μετά τα 7,1 Ρίχτερ

Διάβασέ μου το...

Τρέμει η Γη στην Καλιφόρνια. Κάνει ένα σεισμό το λεπτό. Για τον τρόμο που βίωσαν «τιτίβισαν» οι αστέρες του Χόλιγουντ.

Σεισμός Καλιφόρνια: 4700 μετασεισμοί μετά τα 7,1 Ρίχτερ
-

Εξακολουθεί να τρέμει η γη στην Νότια Καλιφόρνια μετά τα 7,1 Ρίχτερ που χτύπησαν την περιοχή γύρω από την πόλη Ρίτζκρεστ, την Παρασκευή.

Επρόκειτο για το δεύτερο και ισχυρότερο χτύπημα του Εγκέλαδου μέσα σε 24 ώρες, καθώς την Πέμπτη ένας πολύ ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,4 Ρίχτερ είχε προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στην ίδια πόλη.

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, μέχρι χθες Σάββατο, συνολικά πάνω από 4.700 σεισμοί είχαν καταγραφεί στην περιοχή, γεγονός που μεταφράζεται σε περίπου μία δόνηση ανά λεπτό! Από αυτούς, εκτός από τους δύο πολύ ισχυρούς των 6,4 και 7,1 Ρίχτερ, μόλις τρεις δονήσεις ήταν πάνω από πέντε Ρίχτερ, ενώ οι σεισμολόγοι αναμένουν τουλάχιστον ένα ακόμα κοντά στα 6 Ρίχτερ.

Πώς σχολίασαν στο Τwitter οι σταρ του Χόλιγουντ τον σεισμό

αστέρες  Χόλιγουντ - σεισμός - Καλιφόρνια

Μέσα από το Twitter εξέφρασαν οι αστέρες του Χόλιγουντ την ανησυχία που τους προκάλεσε ο σεισμός των 7,1 Ρίχτερ που έπληξε τη Νότια Καλιφόρνια την Παρασκευή 5 Ιουλίου.

 Πολλοί ήταν αυτοί που έπιασαν τα κινητά τους και «τιτίβισαν» τις ανησυχίες τους αλλά έδωσαν και συμβουλές αντιμετώπισης του σεισμού ή συνέστησαν ψυχραιμία, εμψυχώνοντας τους θαυμαστές τους.

 «Από τότε που έκανα παιδί έχω πάντα δίπλα στο κρεβάτι μου παπούτσια κι ένα μπουκάλι με νερό όπως και μέσα στο αυτοκίνητο μου. Νομίζω ότι είναι καλό ακόμα κι αν δεν έχετε παιδί να αγοράσετε ένα κιτ σεισμού», σύνεστησε η ηθοποιός Μπάζι Φίλιπς στους ακολούθους της.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβάστε, απλά να είστε προετοιμασμένοι, πάρτε λίγο νερό μαζί σας, ζούμε σε μία περιοχή με αυστηρούς κανόνες δόμησης» έγραψε η σεναριογράφος Μάρτι Νόξον.

 Και ο τραγουδιστής Άαρον Κάρτερ έγραψε: «Μείνε ήρεμη Καλιφόρνια».

σεισμός - tweets

 Η Κάιλι Τζένερ έγραψε: «Αυτοί οι σεισμοί» και το συνόδεψε με φατσούλες emoji.

σεισμός - tweets

 Η ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος-παρουσιάστρια Μαρία Μενούνος έγραψε: «Εντάξει αυτό γίνεται τρομακτικό #earthquakela».

σεισμός - tweets

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ