Πολιτική

09 Ιουλίου 2019 22:09

Η Τερέζα Μέι τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί

Διάβασέ μου το...

Συζήτησαν για τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών και τη συνεργασία στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας. Τι είπε η Μέι για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η Τερέζα Μέι τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί
-

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε σήμερα η Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, προκειμένου να τον συγχαρεί για την πρόσφατη εκλογική του νίκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, η Τερέζα Μέι διαβεβαίωσε πως το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τη νέα Κυβέρνηση της Ελλάδας, να βελτιώσει τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και να υποστηρίξει μια περισσότερο εξωστρεφή ελληνική οικονομία.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τομείς στους οποίους το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ελλάδα έχουν ισχυρή σχέση, ιδιαίτερα στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας. Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή της ότι και ο διάδοχός της θα συνεχίσει να αναπτύσσει τις σχέσεις των δύο χωρών σε αυτούς τους τομείς.

Σε ευρύτερα περιφερειακά ζητήματα, η Τερέζα Μέι είπε ότι πιστεύει πως η Συμφωνία των Πρεσπών με τη Βόρεια Μακεδονία ήταν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός και χαιρέτισε τη δέσμευση του πρωθυπουργού Μητσοτάκη πως θα την εφαρμόσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ