Κοινωνία

23 Ιουλίου 2019 15:33 Τελευταία ενημέρωση : 23 Ιουλίου 2019 20:59

Φωτιά στην Ραφήνα - Μέτωπο και στον Βαρνάβα

Text to Speech

Συναγερμός στην Πυροσβεστική. Δύο πυρκαγιές σε Ραφήνα και Βαρνάβα. Έκλεισε η Λ. Μαραθώνος.

Φωτιά στην Ραφήνα - Μέτωπο και στον Βαρνάβα

Ένα χρόνο μετά την φονική φωτιά στο Μάτι, ένας νέος πύρινος εφιάλτης "ξύπνησε μνήμες" στην ανατολική Αττική.

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης στην Πυροσβεστική για φωτιά στην Ραφήνα,. Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 15:20, σε οικόπεδο με πεύκα.

Στην "μάχη" της κατάσβεσης ρίχτηκαν 62 πυροσβέστες με 48 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

ΡΑΦΗΝΑ - ΠΥΡΚΑΓΙΑ

ΡΑΦΗΝΑ - ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε εντολή να διακοπεί η κυκλοφορία, στη συμβολή των οδών Λ. Μαραθώνος και Λ. Φλέμινγκ.

Χάρη στην μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο περίπου μία ώρα αργότερα.

ΡΑΦΗΝΑ - ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Σε δηλώσεις του, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι υπάρχουν πολύ μικρές καταστροφές σε κάποια κατασκευή η οποία δεν έχει ξεκαθαριστεί αν αποτελεί κατοικία.

ΡΑΦΗΝΑ - ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Φωτιά και στον Βαρνάβα

Σχεδόν την ίδια ώρα, ξέσπασε δεύτερο μέτωπο, στην περιοχή Κοκορετσίζα Βαρνάβα, κοντά στο σπίτι του Δημήτρη Κουφοντίνα.

 Άμεσα έσπευσαν στο σημείο 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Λίγο μετά τις 17:00, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και αυτή η πυρκαγιά.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, αναφέρεται ότι "Στις 15:21 σήμερα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά, σε δασική έκταση, στη συμβολή των οδών Ροδοδάφνης και Λ. Μαραθώνος, του δήμου Ραφήνας, στην Αττική. Άμεσα έσπευσαν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις και επιχειρούν 62 πυροσβέστες, 48 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. 

ΡΑΦΗΝΑ - ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Επίσης στις 15:27, σήμερα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά, σε δασική έκταση, στον Βαρνάβα, με τοπωνύμιο Κοκορέτζιζα, του δήμου Μαραθώνα, στην Αττική. Άμεσα έσπευσαν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις και επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

ΡΑΦΗΝΑ - ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται ήδη στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών, για την ασφάλειά τους και τη διευκόλυνση του έργου της κατάσβεσης".