Οικονομία

25 Ιουλίου 2019 08:17 Τελευταία ενημέρωση : 25 Ιουλίου 2019 12:40

Νέα σύσκεψη για το Ελληνικό στο Μαξίμου

Διάβασέ μου το...

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Σπύρο Λάτση στο Μέγαρο Μαξίμου για το ζήτημα του Ελληνικού.

Νέα σύσκεψη για το Ελληνικό στο Μαξίμου
-

Συσκέψεις εργασίας, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκηπραγματοποιήθηκαν για το θέμα του Ελληνικού με στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενώ σύμφωνα με ενημέρωση απο το Μέγαρο Μαξίμου για το ίδιο θέμα στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Σπύρο Λάτση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η επένδυση στον πρώην αερολιμένα του Ελληνικού, όπως διαφαίνεται από τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, συνιστά κορυφαία προτεραιότητα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στόχος είναι άλλωστε, να ξεμπλοκάρει άμεσα η επένδυση και να ξεκινήσουν τα έργα, τα οποία αναμένεται ότι θα δώσουν πνοή στην ευρύτερη περιοχή.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είχε τονίσει ότι μία τόσο μεγάλη επένδυση, συνολικής αξίας 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα αλλάξει όχι μόνο την Αττική, αλλά την Ελλάδα. "Η εντολή που λάβαμε από τον ελληνικό λαό είναι να ξεκινήσει το Ελληνικό. Και το Ελληνικό θα ξεκινήσει φέτος» σημείωσε.

Όσον αφορά την επιτάχυνση των διαδικασιών στο Ελληνικό, όπως έχει ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την έκδοση των τριών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων έως τις 10 Αυγούστου.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφθασε στο υπουργείο Τουρισμού, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε υπουργεία. Τον υποδέχθηκαν ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Μάνος Κόνσολας και ο γγ Κώστας Λούλης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την πορεία της τουριστικής περιόδου και συζήτησε με την ηγεσία του υπουργείου τις προτεραιότητες και το στρατηγικό σχεδιασμό για την τουριστική ανάπτυξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ