Κόσμος

26 Ιουλίου 2019 08:27

Ανείπωτη τραγωδία στα ανοιχτά της Λιβύης (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Για τη χειρότερη τραγωδία της χρονιάς στη Μεσόγειο κάνουν λόγο τα Ηνωμένα Έθνη.

Ανείπωτη τραγωδία στα ανοιχτά της Λιβύης (εικόνες)
-

Για πάνω από 150 νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες σε ναυάγιο που σημειώθηκε χθες στα ανοιχτά της Λιβύης κάνουν λόγο τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών έκανε λόγο για τη χειρότερη τραγωδία που έχει σημειωθεί φέτος στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το Λιμενικό της Λιβύης, έχουν διασωθεί 134 άνθρωποι, ενώ αγνοούνται ακόμα 115, για τους οποίους υπάρχει φόβος να έχουν πνιγεί.  Συνολικά, βάσει των ίδιων πηγών, υπήρχαν στο ξύλινο σκάφος περίπου 250 άτομα.

Ο ΔΟΜ και το λιβυκό πολεμικό ναυτικό έδωσαν αρκετά διαφορετικές εκτιμήσεις για τον αριθμό των αγνοουμένων και των διασωθέντων στα ανοικτά της Λιβύης, χώρας που παραμένει βυθισμένη στο χάος από το 2011, με τις αμείλικτες συγκρούσεις για την εξουσία να συνεχίζονται και ένοπλες ομάδες να προσπαθούν να επιβάλλουν η καθεμιά τον δικό της νόμο.

Λιβύη - μετανάστες - ναυάγιο

Οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες προέρχονταν από την Ερυθραία, την Υποσαχάρια Αφρική και αραβικές χώρες.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στην πόλη Κομς της Λιβύης.

Λιβύη - μετανάστες - ναυάγιο

Μία γυναίκα από το Σουδάν, που έχασε τον 7χρονο γιο της στο ναυάγιο κατηγόρησε το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για το θάνατό του, αφού όπως είπε, όταν τους ζήτησε βοήθεια, την έδιωξαν.

Λιβύη - μετανάστες - ναυάγιο

Η Λιβύη αποτελεί μία από τις κύριες οδούς των προσφύγων και των μεταναστών προς την Ευρώπη. Μαζί με το χθεσινό ναυάγιο ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 600 για φέτος.