Οικονομία

28 Ιουλίου 2019 09:27

“Μπλόκο” Βρούτση σε σύνταξη 24.000 ευρώ

Διάβασέ μου το...

Για στρεβλώσεις του νόμου Κατρούγκαλου έκανε λόγο ο Υπουργός Εργασίας και εξαπέλυσε "πυρά" κατά της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας.

“Μπλόκο” Βρούτση σε σύνταξη 24.000 ευρώ
-

Στην αποκάλυψη ότι βρήκε απόφαση για έκδοση σύνταξης ακόμη και 23.900 ευρώ προχώρησε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή σχετικό σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας το ΠΑΡΟΝ.

Ο κ. Βρούτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, επιβεβαίωσε ότι «ήταν έτοιμες να εκδοθούν υψηλές συντάξεις και το κακό θα ήταν ανεπανόρθωτο».

«Έδωσα προφορική εντολή για την μη έκδοση συντάξεων άνω των 10.000 ευρώ» ανέφερε ο κ. Βρούτσης.

Έκανε λόγο για αβλεψία και αστοχία του νόμου Κατρούγκαλου και επανέλαβε ότι θα υπάρξει συντεταγμένη διαδικασία για την αλλαγή του νόμου. 

«Δεν κοίταξα αν είναι νόμιμες, αυτό πρέπει να το κάνω. Αλλά ηθικά δεν μπορώ να προχωρήσω σε τέτοια απόφαση», είπε ο Γιάννης Βρούτσης, εξηγώντας την απόφασή του να «μπλοκάρει» την έκδοση αυτών των υψηλών συντάξεων.

«Αυτό οφείλεται στις στρεβλώσεις του νόμου Κατρούγκαλου. Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία το ήξερε για πέντε μήνες, αλλά δεν έκανε τίποτα. Αυτή την ενημέρωση έχω. Δυστυχώς, κάποιες από αυτές τις συντάξεις έχουν ήδη εκδοθεί, δεν τις πρόλαβα», συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος ανέφερε ότι ήδη γίνεται επεξεργασία από επιστημονική ομάδα για την τροποποίηση του νόμου.

Αν και ο κ. Βρούτσης δεν θέλησε να μιλήσει συγκεκριμένα για το ποιους συνταξιούχους αφορούν αυτές οι αποφάσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα πρόκειται κυρίως για ασφαλισμένους του πρώην Ταμείου Νομικών, αλλά και ασφαλισμένους προερχόμενους από τις ΔΕΚΟ.