Κοινωνία

08 Αυγούστου 2019 14:56

Συγκλονίζει το “αντίο” στην αστροφυσικό που σκοτώθηκε στην Ικαρία

Διάβασέ μου το...

Φίλοι, συνεργάτες, συναθλητές αποχαιρετούν την 35χρονη Βρετανίδα με σπαρακτικά μηνύματα στο διαδίκτυο...

Συγκλονίζει το “αντίο” στην αστροφυσικό που σκοτώθηκε στην Ικαρία
-

Συγκλονισμένοι είναι οι φίλοι και οι γνωστοί της Νάταλι Κρίστοφερ, της 35χρονης αστροφυσικού, που εντοπίστηκε νεκρή την Τετάρτη 7 Αυγούστου σε χαράδρα στην Ικαρία, μετά από περίπου τρεις ημέρες ερευνών.

Το διαδίκτυο έχει κατακλιστεί από σπαρακτικά μηνύματα αποχαιρετισμού, τόσο από τους φίλους και συνεργάτες της, όσο όμως και από την ομάδα ορειβατικού τζόκινγκ στην Κύπρο, στην οποία και συμμετείχε η Νάταλι Κρίστοφερ.

Σε μήνυμά του Facebook αποκαλεί τη Νάταλι «ένα όμορφο παιδί του Σύμπαντος», με πάθος για τη ζωή. «Ήσουν πάντα ένα αστέρι. Θα σε ψάχνω στο νυχτερινό ουρανό» αναφέρει η ανακοιίνωση και προσθέτει, μεταξύ άλλων:

«Θα εμφανιζόταν με ευχαρίστηση μέσα από το δάσος, θα γελούσε, θα ούρλιαζε και θα τσίριζε σαν παιδί καθώς χόρευε κάτω από τις βραχώδη βουνοπλαγιές, τόσο ελαφριά όσο μια γαζέλα. Θα έκανε «οοοο» όταν κοιτούσε τον ουράνο, και στη συνέχεια θα έκανε «ααα» για την ομορφιά της μικρής μπλε ορχιδέας στη ρωγμή ενός βράχου. Ακόμα και όταν έτρεχε σε αγώνες, η Νάταλι θα έπαιρνε χρόνο για να απολαύσει τη διαδρομή και να μην πιαστεί με το διαγωνισμό και με τι ρυθμό έτρεχε ή σε ποια θέση ήταν. Θα συνέχιζε να απολαμβάνει την ομορφιά της φύσης, και όταν έβλεπε ένα μικρό πλάσμα όπως μια κάμπια να διασχίζει το μονοπάτι, θα σταματούσε και θα το έπαιρνε για να είναι σίγουρη ότι θα μπορούσε να επιβιώσει».

«Το πιο σημαντικό, στο ακόμα χωρισμένο νησί μας ήταν ότι η Νάταλι είχε κερδίσει την αγάπη και το σεβασμό από ανθρώπους από όλη την Κύπρο – βόρεια, νότια, ανατολή και δύση».

«Πραγματικά άλλαξε ζωές και δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Ελπίζουμε η Νάταλι να είναι τώρα ανάμεσα στα αστέρια και τους πλανήτες που αγαπούσε τόσο πολύ, να αναφωνεί γεμάτη ενθουσιασμό μέσα στον γαλαξία και να χοροπηδάει πάνω από φεγγαροαχτίδες».

ανάρτηση για αστροφυσικό

«Θα σε ψάχνω στο νυχτερινό ουρανό»

Με μια κοινή τους φωτογραφία και ένα συγκινητικό η φίλη και συνεργάτης της 35χρονης Νάταλι, λέει το δικό της «αντίο» στο «αστέρι της ζωής της», όπως λέει.

«Τόσο καιρό, αγαπημένη μου Νάταλι… Σε ευχαριστώ που ήρθες στη ζωή μου και τις ζωές πολλών, για να μας εμπνεύσεις, να μας διδάξεις, να μας παρακινήσεις. Ευχαριστούμε για τη ζωντανή θετικότητα σου, για την όμορφη αγάπη σου για τους ανθρώπους, τα ζώα και τη φύση, για το λαμπερό φως σου…

Πάντα σου έλεγα ότι είσαι αστέρι! Τώρα μπορείς να ξεκουραστείς στους ουρανούς που τόσο αγαπούσες… Συνέχισε να λάμπεις με το φως σου το φωτεινό, αγαπημένη μου. Είμαι σίγουρη ότι όπως έχεις εμπνεύσει τόσους πολλούς από εμάς θα συνεχίσεις να εμπνέεις πολλούς περισσότερους.

Θα σε θυμάμαι να χαμογελάς, όπως έκανες πάντα! Σου στέλνω όλη μου την αγάπη… Θα σε ψάξω στον νυχτερινό ουρανό».

ανάρτηση για αστροφυσικό