Πολιτική

15 Αυγούστου 2019 17:38

Κόντρα Κικίλια-Πολάκη με αφορμή τον εγκαυματία εθελοντή δασοπυροσβέστη

Διάβασέ μου το...

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Υπ. Υγείας μετά τα ‘καρφιά” του κ. Πολάκη για τις δηλώσεις που έκανε μετά την επίσκεψη στο ΚΑΤ.

Κόντρα Κικίλια-Πολάκη με αφορμή τον εγκαυματία εθελοντή δασοπυροσβέστη
-

Σφοδρή αντιπαράθεση μέσω των social media έχει ξεσπάσει μεταξύ του Υπ. Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και του πρώην αναπληρωτή Υπ. Υγείας, Παύλου Πολάκη, με αφορμή τα έξοδα νοσηλείας, αποθεραπείας και αποκατάστασης του εγκαυματία εθελοντή δασοπυροσβέστη.

Όλα ξεκίνησαν μετά την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο ΚΑΤ, όταν ο κ. Κικίλιας δεσμεύτηκε πως η Κυβέρνηση θα καλύψει «ό,τι χρειαστεί από τα έξοδα της νοσηλείας, της αποθεραπείας και τέλος της αποκατάστασης» του εγκαυματία εθελοντή πυροσβέστη, έπειτα από συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Παύλος Πολάκης έσπευσε να του επισημάνει πως το ΚΑΤ είναι δημόσιο νοσοκομείο και ακόμη και αν είναι ανασφάλιστος, δεν πληρώνει, επικαλούμενος τον σχετικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κικίλιας “σήκωσε το γάντι” και απάντησε στον κ. Πολάκη, αναφέροντας τα εξής: «Γνωρίζω ακριβώς την κατάσταση της υγείας του εθελοντή δασοπυροσβέστη. Η πλήρης αποκατάσταση και αποθεραπεία του, απαιτούν δαπάνες που δεν καλύπτει το ΕΣΥ και ο ΕΟΠΥΥ. Θα καλύψουμε ό,τι χρειαστεί... όπως καλύψαμε πλήρως και τους εγκαυματίες από την τραγική φωτιά στο Μάτι, που άφησε ακάλυπτους έναν χρόνο τώρα».

«Τέλος με τα ψέματά σας και τη μικροπολιτική», καταλήγει η ανάρτηση του Υπουργού Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ