Αθλητικά

18 Αυγούστου 2019 22:47 Τελευταία ενημέρωση : 19 Αυγούστου 2019 15:37

Εθνική Ελλάδος: Σοκ με Αθηναίου – Ήττα από την Σερβία

Διάβασέ μου το...

Μετά τον τραυματισμό του Σλούκα, η “γαλανόλευκη” υπέστη ακόμη ένα πλήγμα. Ήττα στην παράταση για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Εθνική Ελλάδος: Σοκ με Αθηναίου – Ήττα από την Σερβία
-

Ένα ακόμη πλήγμα δέχτηκε η εθνική ανδρών. Μετά τον τραυματισμό του Κώστα Σλούκα, ο Γιάννης Αθηναίου τραυματίστηκε σοβαρά στον τελευταίο αγώνα της εθνικής στο 29ο Τουρνουά “Ακρόπολις” απέναντι στη Σερβία.

Ο Γιάννης Αθηναίου τραυματίστηκε 3:08΄΄ πριν από τη λήξη του δευτέρου 10λέπτου, με τον ηλεκτρονικό πίνακα να δείχνει 31-23. Τον Αθηναίου μετέφεραν στα χέρια ο αρχηγός της εθνικής Γιάννης Μπουρούσης και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, μέχρι τα αποδυτήρια.

Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού σφάδαζε και κρατούσε το μέτωπό του από τον πόνο. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο. Ο Γιάννης Αθηναίου θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, αλλά δύσκολα φαίνεται να είναι σε θέση να “πετάξει” μαζί με την αποστολή που αναχωρεί την Τετάρτη (21/8) για την Κίνα.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥ - ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

Το πιο πιθανό είναι, αν επιβεβαιωθεί πως έχει υποστεί τόσο σοβαρή ζημιά, να καλέσει τον Βαγγέλη Μάντζαρη να επιστρέψει ο ομοσπονδιακός προπονητής Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Με τον Σλούκα να είναι αμφίβολος για την πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Σκουρτόπουλος χρειάζεται γκαρντ, καθώς έχει μόνο τους Καλάθη, Λαρεντζάκη και Κόνιαρη.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ - ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

Μοιραία το αποτέλεσμα του αγώνα με την Σερβία πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Η Εθνική μας γνώρισε την ήττα με 80-85 στην παράταση. Μετά από συγκλονιστικό φινάλε στην κανονική διάρκεια, τον Θανάση Αντετοκούνμπο (17 π.) να στέλνει με τρίποντο (5/8 έως τότε) το ματς σε παράταση, η Σερβία υποχρέωσε στην πρώτη ήττα της την εθνική στο 29ο Τουρνουά “Ακρόπολις”, αλλά και στο σύνολο των φιλικών προετοιμασίας της εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η “επίσημη αγαπημένη” συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση, ενώ η Σερβία αναδείχτηκε νικήτρια για πρώτη φορά, σε 5 συμμετοχές της στο τουρνουά “θεσμό” της ΕΟΚ.

O Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ με 20 πόντους, ενώ ο Καλάθης είχε 15 πόντους και 7 ασίστ. Ο… δήμιος» της “γαλανόλευκης” δεν ήταν άλλος από τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, με 28 πόντους (5/9 τρίποντα), ενώ 18 πόντους και 14 ριμπάουντ είχε συγκομιδή ο Νεμάνια Μπιέλιτσα και 14 πόντους σημείωσε ο Νίκολα Μιλουτίνοβ.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 38-31, 57-52, 72-72 κ.α., 80-85 παρ.

Ελλάδα: Λαρεντζάκης 5, Κόνιαρης 2, Αθηναίου, Καλάθης 15, Μπουρούσης 10, Παπαγιάννης 4, Πρίντεζης 4, Βασιλόπουλος 3, Αντετοκούνμπο Γ. 20, Αντετοκούνμπο Θ. 17.

Σερβία: Σιμόνοβιτς 6, Μπογκντάνοβιτς 28, Μπιέλιτσα 18, Ραντούλιτσα 2, Μπίρτσεβιτς, Μιλουτίνοβ 14, Μίτσιτς 5, Γκούντουριτς 7, Γιόβιτς 5, Μαριάνοβιτς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ