Κοινωνία

30 Αυγούστου 2019 16:36

“Πεδίο μάχης” και πάλι τα Εξάρχεια (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Άγριες συμπλοκές με μολότοφ, δακρυγόνα και πετροπόλεμο. Τι καταγγέλλουν οι αναρχικοί και η απάντηση της Αστυνομίας.

“Πεδίο μάχης” και πάλι τα Εξάρχεια (εικόνες)
-

Ακόμη μια δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, καθώς ομάδες αναρχικών συγκρούστηκαν με διμοιρίες των ΜΑΤ.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και διάφορα αντικείμενα σε αστυνομικούς διμοιριών των ΜΑΤ, στις οδούς Σπύρου Τρικούπη και Τοσίτσα.

Οι αναρχικοί κατήγγειλαν ότι οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα στον υπό κατάληψη χώρο του Βοξ, με συνέπεια να τραυματιστεί ένα άτομο το οποίο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες μαρτυρίες ο τραυματίας δέχθηκε χτύπημα με γκλομπ στο κεφάλι, ενώ οι αστυνομικοί πέταξαν δακρυγόνο στο Βοξ την ώρα που μέσα υπήρχε αρκετός κόσμος.

Επεισόδια - ΒΟΧ - Εξάρχεια

Επικράτησε πανικός στον χώρο του Βοξ, με αρκετό κόσμο να ακούγεται πανικόβλητος την ώρα ρίψης των χημικών, όπως προκύπτει και από βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι συγκρούσεις κράτησαν για αρκετή ώρα, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε επτά προσαγωγές.

Η Αστυνομία σε ανακοίνωση της και αναφερόμενη στα χθεσινοβραδινά επεισόδια, κάνει λόγο για προσπάθεια εκμετάλλευσης των γεγονότων και χαρακτηρισμούς που δεν έχουν καμιά σχέση με τον τρόπο που η Αστυνομία επιτελεί το έργο της.

Επεισόδια - ΒΟΧ - Εξάρχεια

Επεισόδια - ΒΟΧ - Εξάρχεια

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Χθες βράδυ στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη διμοιρία της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής δέχτηκε επίθεση με μολότοφ και άλλα αντικείμενα από ομάδες ατόμων, που βρίσκονταν στην πλατεία Εξαρχείων.

Στο σημείο έσπευσαν να συνδράμουν έτερες διμοιρίες που βρίσκονταν στην περιοχή, οι οποίες δέχτηκαν επίθεση από τα συγκεντρωμένα άτομα, επίσης  με διάφορα αντικείμενα και με περισσότερες από (80) μολότοφ. Ακολούθησε καταδίωξη στην περιοχή της πλατείας Εξαρχείων, όπου έγινε χρήση των αναγκαίων επιβαλλόμενων μέτρων και μέσων.

Επεισόδια - ΒΟΧ - Εξάρχεια

Επεισόδια - ΒΟΧ - Εξάρχεια

Προσπαθείται η εκμετάλλευση του γεγονότος με αναφορές σε δήθεν ζημιές που έχουν προκληθεί από τις δυνάμεις της Αστυνομίας. Επίσης χρησιμοποιούνται χαρακτηρισμοί που καμία σχέση δεν έχουν με την αστυνομία και με τον τρόπο που επιτελεί το έργο της.

Οι αστυνομικές δυνάμεις σε κάθε επιχείρηση κινούνται στο πλαίσιο της νομιμότητας με σεβασμό στης Αρχές της δημοκρατίας μας. Το ίδιο έπραξαν και χθες το βράδυ με ιδιαίτερη πειθαρχία και αυτοσυγκράτηση παρά τις προκλήσεις και τις επιθέσεις που δέχθηκαν. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ