Καιρός

04 Σεπτεμβρίου 2019 17:14

Ο καιρός για τους αγρότες

Διάβασέ μου το...

Επεκτείνονται οι βροχές και οι μπόρες, ενώ διατηρείται η ένταση των ανέμων. Οδηγίες για τους καλλιεργητές.

Ο καιρός για τους αγρότες
-

Ενώ ο Σεπτέμβρης, στην πρώτη του περπατησιά ακολούθησε από αδράνεια τον γενικά καλό καιρό του Αυγούστου, οι λίγες βροχές και μπόρες στα δυτικά και βόρεια θα αρχίσουν να επεκτείνονται, γεγονός που προφανώς και το χρειάζεται η γη κι οι καλλιέργειες.

Την Πέμπτη, στα ανατολικά ηπειρωτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις. που θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές και το απόγευμα με σποραδικές μπόρες στα βουνά. Στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένεται ηλιοφάνεια, με λίγες νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά, οπότε το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν στα βουνά τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 14 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 15 έως 34 βαθμούς και νοτιότερα από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι στα δυτικά, με ένταση από 3 έως 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν βοριάδες, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Ο καιρός την Πέμπτη σε 20 αγροτικές περιοχές

Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 5/9/2019

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ηρακλείου, διαπιστώνεται Ευδεμίδα. Η δραστηριότητα του εντόμου (συλλήψεις, ωοτοκίες) στην μεσοπρώιμη και κυρίως στην όψιμη ζώνη του ν. Ηρακλείου παραμένει αυξημένη.  Η ωρίμαση των σταφυλιών έχει επιβραδυνθεί την τελευταία εβδομάδα και η συγκομιδή σε αρκετά αμπέλια καθυστερεί. 

 Οδηγίες :

  • Στα αμπέλια κυρίως της όψιμης ζώνης που θα συγκομιστούν και που δεν είναι πρόσφατα καλυμμένα (δηλαδή έχει λήξει ή λήγει άμεσα η διάρκεια δράσης του σκευάσματος από τον προηγούμενο ψεκασμό) συνιστάται προστασία.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ : Να χρησιμοποιούνται σκευάσματα μικρής υπολειμματικής διάρκειας και να τηρούνται αυστηρά οι χρόνοι αναμονής πριν τη συγκομιδή.
  • Χρησιμοποιείτε εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά για το αμπέλι ανάλογα με το βλαστικό στάδιο και τον εχθρό. Σε κάθε περίπτωση διαβάζετε προσεκτικά και εφαρμόζετε πιστά την ετικέτα.

Για την ασφαλή διάγνωση και επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος, να ακολουθούνται οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ