Κόσμος

06 Σεπτεμβρίου 2019 18:23

“Εδώ Βρυξέλλες”…

Διάβασέ μου το...

Τον “παλμό της ημέρας” από την… καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης  μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Αρώνη.

“Εδώ Βρυξέλλες”…
-

Η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Αρώνη, μεταδίδει ότι συμβαίνει στο κέντρο των εξελίξεων, την "καρδιά" της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

'Όλα όσα αφορούν την χώρα και την καθημερινότητα μας, σε όλο το φάσμα της επικαιρότητας: από την πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις, την οικονομία και τις μεγάλες αλλαγές, μέχρι τα προγράμματα επιδοτήσεων, τις καθοριστικές δικαστικές αποφάσεις και τις Κοινοτικές Οδηγίες, την προστασία των δικαιωμάτων, τον Πολιτισμό και όσα αφορούν την Τεχνολογία και την προστασία των πολιτών της "κοινής ευρωπαϊκής οικογένειας".

Aξιωματούχος ευρωζώνης: «Το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων δεν είναι της παρούσης»

“Δεν τίθεται θέμα στόχων πρωτογενών πλεονασμάτων” ξεκαθάρισε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης από τις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης προς τον Τύπο για το άτυπο Eurogroup που θα γίνει στο Ελσίνκι στις 13 Σεπτεμβρίου.

Ερωτηθείς για το ελληνικό ζήτημα και τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης είπε ότι το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να συζητηθεί τώρα, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα “ευαίσθητο θέμα”. Ανέφερε, επίσης, ότι ο νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο EuroWorking Group δεν έθεσε θέμα πρωτογενών πλεονασμάτων, και πρόσθεσε ότι αυτό που έχει να κάνει τώρα η ελληνική κυβέρνηση είναι να παρουσιάσει και να εφαρμόσει την πολιτική της.

Ο ίδιος παράγοντας της ευρωζώνης ανέφερε ότι ο νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Euro Working Group, παρουσίασε την ελληνική πρόταση να χρησιμοποιηθούν τα κέρδη των ANFAs και των SMPs για επενδύσεις.  “Αυτό είναι κάτι το οποίο επιτρέπεται από το πρόγραμμα”, σημείωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον ίδιο, ο  εκπρόσωπος της Ελλάδας αναφέρθηκε και στην πρόθεση της κυβέρνησης για αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ. “Η απάντηση των άλλων χωρών μελών ήταν από ουδέτερη ως θετική και ως εκ τούτου αναμένεται η επίσημη πρόταση για να εξεταστεί», συμπλήρωσε.

Ελλάδα - Πλεόνασμα

Eurostat: Υψηλότερη η ανάπτυξη του ΑΕΠ και της απασχόλησης στην Ελλάδα, σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, το δεύτερο τρίμηνο του 2019

Αύξηση κατά 0,8% παρουσίασε το ΑΕΠ της Ελλάδας το δεύτερο τρίμηνο του 2019, έναντι αύξησης 0,2% στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, το δεύτερο τρίμηνο του 2019, η Ουγγαρία κατέγραψε την υψηλότερη ανάπτυξη σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο (+ 1,1%). Ακολοθούν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Δανία, η Λιθουανία και η Πολωνία με ανάπτυξη (+ 0,8%). Ύφεση κατέγραψε το Ηνωμένο Βασίλειο (-0,2%), η Γερμανία και η Σουηδία (-0,1%), ενώ στην Ιταλία παρατηρήθηκε στασιμότητα.

Εξάλλου, η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση της απασχόλησης στην ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο του 2019, σε σχέση με το προηγούμενο, κατά 0,7%.

Συγχρόνως, ο αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε κατά 0,2% στην ευρωζώνη και 0,3% στην ΕΕ28 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,2% στην ευρωζώνη και κατά 1% στην ΕΕ28.

Εργασία - απασχόληση - επάγγελμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ