Αθλητικά

08 Σεπτεμβρίου 2019 09:45

US Open: “Βασίλισσα” η 19χρονη Αντρεέσκου, διέλυσε την Ουίλιαμς

Διάβασέ μου το...

Έκπληξη τον τελικό του κορυφαίου τουρνουά. Το παιδί – θαύμα «λύγισε» το θηρίο Σερένα Ουίλιαμς.

US Open: “Βασίλισσα” η 19χρονη Αντρεέσκου, διέλυσε την Ουίλιαμς
-

Η εντυπωσιακή, Μπιάνκα Αντρεέσκου, ολοκλήρωσε θριαμβευτικά την πορεία της στο US Open, καθώς στον τελικό του κορυφαίου τουρνουά, επικράτησε 6-3, 7-5 της Σερένα Ουίλιαμς, στερώντας από την 38χρονη Αμερικανίδα τον 24ο τίτλο της σε Γκραν Σλαμ.

Η 19χρονη Καναδέζα -με καταγωγή από την Ρουμανία- έγινε η πρώτη εκπρόσωπος της χώρας της, μετά το... μακρινό 1968, που κατακτά κορυφαίο τουρνουά και θα «σκαρφαλώσει» δέκα θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς από το Νο 15 με το οποίο μπήκε στο US Open θα βρεθεί αύριο (9/9) στην 5η θέση της βαθμολογίας που διατηρεί η TWA.

«Έχω εργασθεί πολύ σκληρά αυτήν την χρονιά», δήλωσε εμφανώς συγκινημένη και ικανοποιημένη η νεαρή πρωταθλήτρια και πρόσθεσε: «Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Και μία νίκη επί της Σερένα, που είναι θρύλος για το άθλημα, είναι απίστευτη. Προσπάθησα να ξεχάσω ποιά είχα απέναντι μου».

Από την πλευρά της, η Ουίλιαμς έσπευσε να συγχαρεί την νεαρή Καναδέζα: «Η Μπιάνκα έπαιξε απίστευτα. Εάν κάποια άλλη εκτός από εμένα ή την αδελφή μου Βίνους, έπρεπε να κατακτήσει το τουρνουά, αυτή ήταν η Μπιάνκα».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ουίλιαμς κατέκτησε το πρώτο της γκραν σλαμ το 1999, δηλαδή εννέα μήνες πριν γεννηθεί η Αντρεέσκου!