Κόσμος

08 Σεπτεμβρίου 2019 18:38

Στο Φανάρι ο Αμερικανός Υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος

Διάβασέ μου το...

Συζήτησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την Ορθοδοξία στις ΗΠΑ, με αφορμή την πρόσφατη εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής.

Στο Φανάρι ο Αμερικανός Υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, πραγματοποίησε ο Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος, ο οποίος έγινε δεκτός με τις τιμές που προβλέπει το Πατριαρχικό Πρωτόκολλο.

Ο Υπουργός συνοδευόταν από τη σύζυγό του, τον νέο Πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Ντέιβιντ Σάτερφιλντ, καθώς και από πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εμπορίου και στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με τον οποίο είχαν μακρά συζήτηση για θέματα της ζωής και των πρωτοβουλιών της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, για την Ομογένεια και γενικότερα για τους Ορθόδοξους πιστούς στην Τουρκία, καθώς και για το θέμα της αξιοποίησης του άλλοτε Ορφανοτροφείου Πριγκήπου. Επίσης, συζήτησαν και για την Ορθοδοξία στις ΗΠΑ, με αφορμή την πρόσφατη εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, αλλά και για τις πρωτοβουλίες της Μητρός Εκκλησίας στον διαχριστιανικό και διαθρησκειακό διάλογο και για τις προσπάθειές της προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ - ΓΟΥΙΛΜΠΟΥΡ ΡΟΣ

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Δευτερεύων Νήφων, ο καθηγητής Κ. Δεληκωσταντής και ο Λάκης Βίγκας, αμφότεροι οφφικιάλιοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Αμέσως μετά, ο Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ επισκέφθηκε τον Πατριαρχικό Ναό και ενημερώθηκε για την ιστορία και τα κειμήλιά του από τον Δευτερεύοντα των Πατριαρχικών Διακόνων Νήφωνα.