Πολιτική

09 Σεπτεμβρίου 2019 19:01

Συγκροτείται η Επιτροπή Αναθεώρηση του Συντάγματος

Text to Speech

Ο πρόεδρος της Βουλής έστειλε επιστολή στις ΚΟ για να ορίσουν τους βουλευτές που θα μετέχουν στις εργασίες. Την επόμενη εβδομάδα η συγκρότηση του προεδρείου της.

Συγκροτείται η Επιτροπή Αναθεώρηση του Συντάγματος

 

Την εκκίνηση της διαδικασίας συγκρότησης της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο οποίος με επιστολή του καλεί τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων να ορίσουν τους εκπροσώπους τους.΄

Όπως εκτιμάται, μέχρι τέλος της εβδομάδας εκτιμάται ότι θα έχουν οριστεί όλα τα μέλη της Επιτροπής Αναθεώρησης ενώ την επόμενη εβδομάδα θα εκλεγεί το προεδρείο της και θα συγκροτηθεί σε Σώμα για να ξεκινήσει τις εργασίες της το αμέσως επόμενο διάστημα..

Όπως είπε ο κ. Τασούλας, πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης θα προταθεί από τη ΝΔ ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ενώ εισηγητής του κόμματος θα είναι ο Κώστας Τζαβάρας.

Η Επιτροπή Αναθεώρησης θα έχει ένα μήνα για να ολοκληρώσει τις εργασίες της επί των 49 υπό αναθεώρηση διατάξεων τις οποίες είχε εγκρίνει η προηγούμενη Αναθεωρητική Βουλή και μέσα στο Νοέμβριο θα ψηφιστούν από την Ολομέλεια.

 Όσες διατάξεις έλαβαν στη προηγούμενη προτείνουσα Αναθεωρητική Βουλή πάνω από 180 ψήφους, στην παρούσα Αναθεωρητική Βουλή χρειάζονται την έγκριση 151 βουλευτών, ενώ αντίστοιχα οι διατάξεις που είχαν εγκριθεί με 151 ψήφους θα πρέπει να λάβουν 180 ψήφους.