Παράξενα

16 Σεπτεμβρίου 2019 17:11

Μαθήτρια χάνει την μνήμη της κάθε… δύο ώρες! (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τον γύρο του κόσμου κάνει η προσωπική ιστορία της μικρής Αμερικανίδας. Η εξαιρετικά σπάνια πάθησή της αποτελεί γρίφο για τους γιατρούς, που αναζητούν θεραπεία.

Μαθήτρια χάνει την μνήμη της κάθε… δύο ώρες! (βίντεο)
-

Τον γύρο του κόσμου κάνει η προσωπική ιστορία μιας Αμερικανίδας μαθήτριας, η οποία χάνει τη μνήμη της, κάθε δύο ώρες.

Η εξαιρετικά σπάνια πάθησή της αποτελεί γρίφο για τους γιατρούς που αναζητούν την κατάλληλη θεραπεία. Η 16χρονη Ράιλι Χόρνερ, από το Ιλινόις των ΗΠΑ αντιμετωπίζει μια σπάνια μορφή αμνησίας, που σβήνει τα πάντα από τη μνήμη της κάθε δυο ώρες.

Την 11η Ιουνίου η μαθήτρια είχε δεχθεί μια κλωτσιά στο κεφάλι κατά λάθος και από τότε ολόκληρη η ζωή της βρίσκεται σε μια διαρκή «λούπα». Ακόμα και καθημερινά πράγματα, όπως το που βρίσκεται το σχολικό της ντουλάπι διαγράφονται από τη μνήμη της.

Η κατάστασή της για τους γιατρούς παραμένει μυστήριο, καθώς «δεν είναι ορατή κάποια διάσειση σε μαγνητική ή αξονική τομογραφία».

Η περίεργη ιστορία της άτυχης έφηβης μοιάζει βγαλμένη από κάποιο σενάριο ταινίας του Χόλιγουντ, θυμίζοντας την «Μέρα της Μαρμότας» και το «Μεμέντο». «Είναι σαν ταινία. Αυτό δε θα το θυμάμαι μέχρι το μεσημέρι. Η μαμά μου θα μου πει "Ήσουν στις ειδήσεις και εγώ θα τις πω: "Τι;"», λέει η ίδια.

Η σπάνια ιατρική πάθηση στερεί από την 16χρονη μερικές από τις ομορφότερες εμπειρίες της ζωής της, επάνω στην εφηβεία. «Δεν δημιουργώ αναμνήσεις και πραγματικά φοβάμαι», δηλώνει το κορίτσι.

Η Ράιλι και οι γονείς της ελπίζουν σε ένα θαύμα, προκειμένου να υπάρξει βελτίωση στην κατάστασή της, καθώς μετά το πέρας του εξαμήνου από την αρχική εμφάνιση της ασθένειας, η αμνησία της κινδυνεύει να μετατραπεί σε μόνιμη.