Καιρός

16 Σεπτεμβρίου 2019 17:24

Ο καιρός για τους αγρότες

Διάβασέ μου το...

Πότε αναμένουν οι ειδικοί να αρχίσουν οι βροχοπτώσεις που τόσο έχει ανάγκη η γη. Οδηγίες από ειδικούς.

Ο καιρός για τους αγρότες
-

Το καλοκαίρι θα συνεχιστεί και το επόμενο διήμερο σε ολόκληρη την χώρα, με ζέστη, εξασθενημένους ανέμους και ανομβρία. Οι καλλιεργητές πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι την Πέμπτη, οπότε αναμένονται βροχές από τα δυτικά.

Την Τρίτη αναμένονται πρωινές και βραδινές ομίχλες στα δυτικά και γενικά αίθριο καιρό σε ολόκληρη την χώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 14 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 15 έως 34 βαθμούς και στα νησιά από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στα πελάγη έως 5 μποφόρ.

Ο καιρός την Τρίτη σε 20 αγροτικές περιοχές

Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 17/9/2019

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου, διαπιστώθηκε η έναρξη του Ωϊδίου στις καλλιέργειες της υπαίθριας βιομηχανικής ντομάτας. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι κατάλληλες για την ανάπτυξη του μύκητα και την μετάδοσή του.

Τα συμπτώματα του ωιδίου είναι κιτρινοπράσινες ή κίτρινες ακανόνιστες ή γωνιώδεις κηλίδες, διαμέτρου 10-15 χιλιοστών, στην επάνω επιφάνεια των φύλλων και στην κάτω επιφάνεια λεπτή λευκή μέχρι ανοιχτή καστανή εξάνθηση. Τα κονίδια του μύκητα είναι αερομεταφερόμενα και προκαλούν την διασπορά της ασθένειας.

Το Περιφερειακό Κέντρο συνιστά να γίνει καταπολέμηση του παθογόνου μύκητα (μόνο όταν διαπιστωθεί η ύπαρξη του), με εκλεκτικά ωϊδιοκτόνα σκευάσματα. Για την ασφαλή διάγνωση και επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος, πρέπει να ακολουθούνται οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ