Πολιτική

21 Σεπτεμβρίου 2019 10:11 Τελευταία ενημέρωση : 21 Σεπτεμβρίου 2019 20:40

Συσκέψεις στο Μαξίμου εν όψει της επίσκεψης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Διάβασέ μου το...

Βλέπει Σταϊκούρα, Πέτσα, Παναγιωτόπουλο ο πρωθυπουργός πριν αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι στόχοι του ταξιδιού του.

Συσκέψεις στο Μαξίμου εν όψει της επίσκεψης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ
-

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες αναχωρεί τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται σε εξέλιξη από το πρωί συνεχείς συσκέψεις με υπουργούς.

Συγκεκριμένα, μεταξύ αυτών που βλέπει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης είναι ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, στο περιθώριο των οποίων θα έχει και μια σειρά επαφών με ξένους ηγέτες και μεγάλα επενδυτικά funds.

Οι βασικοί στόχοι της επίσκεψης Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι να τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, περιφερειακά και παγκόσμια, να αναδειχθεί  διεθνώς το μεταρρυθμιστικό του σχέδιο και το νέο περιβάλλον που δημιουργείται με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, να αναπτυχθεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα η ελληνική πρόταση και να υπάρχουν συναντήσεις με την ελληνική ομογένεια, σε εκδήλωση της οποίας ο πρωθυπουργός θα αναπτύξει την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ψήφιση νόμου που θα δίνει στους εκτός της Επικράτειας εκλογείς τη δυνατότητα να ψηφίζουν από τον τόπο της διαμονής τους.

"Η Ελλάδα, με τη νέα κυβέρνηση και το ξεμπλοκάρισμα εμβληματικών επενδύσεων, ξαναμπαίνει στο κάδρο των διεθνών οικονομικών παραγόντων", σχολιάζουν στελέχη της κυβέρνησης, λίγες ώρες πριν από την αναχώρηση του κ. Μητσοτάκη για τη Νέα Υόρκη.

Ο πρωθυπουργός θα παρευρεθεί, στις 25 Σεπτεμβρίου, στο γεύμα που θα παραθέσει ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος, παρουσία επενδυτών, θα δώσει το "παρών" στο Global Business Forum του Bloomberg, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου. Στο φόρουμ, μεταξύ άλλων, θα μιλήσουν η επόμενη επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, οι πρώην πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπιλ Κλίντον και Τζορτζ Μπους, και ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνεϊ. Η κοινή παρουσία του κ. Μητσοτάκη και της κ. Λανγκάρντ στο Global Business Forum του Bloomberg δεν αποκλείεται να ανοίξει τον δρόμο και για ένα τετ α τετ ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό και την επόμενη επικεφαλής της ΕΚΤ.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στην εκδήλωση της Goldman Sachs, στις 24 Σεπτεμβρίου, έχοντας επαφές με διεθνείς επενδυτές και κορυφαίους παράγοντες της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ θα συμμετάσχει στη συνάντηση του International Advisory Board (IAB) του Atlantic Council, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ