Κόσμος

01 Οκτωβρίου 2019 07:14

Κορίτσια και γυναίκες αιχμάλωτες σε “εργοστάσιο μωρών” (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Μια πραγματικότητα που μόνο σε ταινίες μπορεί η Δύση να την φανταστεί, ζουν άνθρωποι στην Αφρική.

Κορίτσια και γυναίκες αιχμάλωτες σε “εργοστάσιο μωρών” (βίντεο)
-

Συνολικά 19 κορίτσια και γυναίκες απελευθέρωσαν οι Αρχές του Λάγος, τη μεγαλύτερη πόλη της Νιγηρίας, οι οποίες κρατούνταν όμηροι. Όπως είπαν οι αστυνομικοί, οι περισσότερες από αυτές είχαν απαχθεί και βιαστεί από τους απαγωγείς τους, με σκοπό να πωληθούν τα μωρά.

Πρόκειται για κορίτσια και γυναίκες 15 έως 28 ετών, από όλη την επικράτεια της Νιγηρίας, που είχαν βρεθεί στην πόλη με την υπόσχεση ότι θα δουλέψουν ως οικιακοί βοηθοί. Κατά την επιχείρηση εντοπίστηκαν και τέσσερα μωρά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το κύκλωμα πωλούσε τα μωρά αγόρια για 1630 δολάρια και τα κορίτσια για 980 δολάρια.

Εγκαταστάσεις που έχουν ονομαστεί «εργοστάσια μωρών» είναι ευρέως διαδεδομένα στη Νιγηρία και κυρίως στα ανατολικά της χώρας.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας είχε γίνει στις 19 Σεπτεμβρίου, όμως κρατήθηκαν μυστικές, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες. Δύο γυναίκες, 40 και 54 ετών συνελήφθησαν, ενώ αναζητείται και μια τρίτη.

Μία από τις κοπέλες που απελευθερώθηκαν είπε ότι είχε μείνει έγκυος από τον φίλο της και η θεία της της είπε ότι υπήρχε μία δουλειά στο Λάγος. Η ίδια είπε ότι η γυναίκα στην οποία την συνέστησαν την ξεγέννησε στον 7ο μήνα και λίγο μετά το μωρό της πέθανε.

Την προηγούμενη εβδομάδα περίπου 400 αγόρια και άνδρες, ακόμα και 5χρονα, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από κτήριο όπου στεγαζόταν ισλαμικό σχολείο.