Πολιτική

01 Οκτωβρίου 2019 14:19 Τελευταία ενημέρωση : 01 Οκτωβρίου 2019 20:48

Εκτάκτως στο χειρουργείο ο Πέτρος Τατσόπουλος

Διάβασέ μου το...

Λιποθύμησε ενώ βρισκόταν στον «αέρα» τηλεοπτικής εκπομπής. Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο. Η διάγνωση των γιατρών και το πολύωρο χειρουργείο.

Εκτάκτως στο χειρουργείο ο Πέτρος Τατσόπουλος
-

Στην Εντατική Μονάδα της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκρατείου μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 18.30 το απόγευμα ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, καθώς η επέμβαση για την αντιμετώπιση του ανευρύσματος με το οποίο διαγνώθηκε ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος θα παραμείνει στην Εντατική για τουλάχιστον δύο εικοσιτετράωρα. Ωστόσο, το πρώτο 24ωρο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για την πορεία της υγείας του.

Ο συγγραφέας υπέστη διαχωριστικό ανεύρυσμα, ενώ βρισκόταν στον «αέρα» της τηλεοπτικής εκπομπής «Εκτός Γραμμής», προκειμένου να μιλήσει για το προσφυγικό/μεταναστευτικό. Ξαφνικά και ενώ ήταν στον «αέρα», ζήτησε να αποχωρήσει, καθώς ένιωσε έναν έντονο πόνο στο στήθος, με τον παρουσιαστή να του προσφέρει νερό και να πηγαίνει σε διάλειμμα, ενώ άμεσα στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο το οποίο παρέλαβε τον κ. Τατσόπουλο. Όπως διαπίστωσαν οι ιατροί στο Ιπποκράτειο, ο κ. Τατσόπουλος υπέστη διαχωριστικό ανεύρυσμα. Διασωληνώθηκε και εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο.

Η ανακοίνωση από το Ιπποκράτειο για τον Πέτρο Τατσόπουλο

Σε γραπτή ενημέρωση από το Ιποποκράτειο Νοσοκομείο, αναφέρεται ότι "ο συγγραφέας, και πρώην Βουλευτής, κ. Πέτρος Τατσόπουλος αφίχθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 12.02 στο ΤΕΠ του Ιπποκρατείου Αθήνας με οξύ οπισθοστερνικό άλγος. Μεταφέρθηκε στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής αμέσως, όπου διαγνώστηκε οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής.

Ο ασθενής διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο καρδιάς επειγόντως (ώρα 12.50), όπου διαπιστώθηκε Οξύς Διαχωρισμός Ανιούσης Αορτής συνοδευόμενος από οξύ επιπωματισμό. Εγένετο χειρουργική αποκατάσταση της νόσου, η επέμβαση που διήρκεσε 5 ώρες περίπου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης στις 18.15.

Μετά την πάροδο του επόμενου 24ώρου θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση".