Πολιτισμός

07 Οκτωβρίου 2019 17:13

Παυλόπουλος: Εξήρε τη στάση της Κέρι Κένεντι για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Διάβασέ μου το...

O Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε την πρόεδρο του Ιδρύματος ROBERT F. KENNEDY, Κέρι Κένεντι και την πρόεδρο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», Μαριάννα Βαρδινογιάννη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παυλόπουλος: Εξήρε τη στάση της Κέρι Κένεντι για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Την εμβληματική δράση του Ιδρύματος Robert F. Kennedy αναφορικά με την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθώς και την αμέριστη και ενεργό συμπαράσταση της κυρίας Κέρι Κένεντι στον αγώνα της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, στο Μουσείο της Ακρόπολης, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο την πρόεδρο του Ιδρύματος Robert F. Kennedy κ. Κέρι Κένεντι και την πρόεδρο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, τις οποίες συνόδευε και ο κ. Tέντ Κένεντι με την σύζυγό του.

Αναφερόμενος στη στάση της κυρίας Κένεντι σχετικά με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, σημείωσε ότι η συμπαράστασή της υπερβαίνει, κατά πολύ, τα όρια της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην κοιτίδα τους επιβάλλεται, πρωτίστως και κυρίως, από τις αρχές και τις αξίες του κοινού μας Πολιτισμού, τις οποίες προσβάλλει βάναυσα η εμμονή του Βρετανικού Μουσείου να καλύπτει, ασυστόλως, την βάρβαρη πολιτιστική τυμβωρυχία και κλοπή του Έλγιν πριν από δύο, και πλέον, αιώνες.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - KERRY KENNEDY - ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ - ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Από την πλευρά της, η κυρία Κένεντι ευχαρίστησε για την συνάντηση και υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια πολιτιστική κληρονομιά, η οποία θα πρέπει να επανενωθεί και να βρεθεί ξανά στο «λίκνο της», εδώ στην Ελλάδα, προκειμένου να την απολαμβάνουν τόσο οι Έλληνες όσο και να μπορεί να την δει ο κόσμος στο φυσικό της περιβάλλον.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - KERRY KENNEDY - ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ - ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Η πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, αφού αναφέρθηκε στους δεσμούς που ενώνουν την Ελλάδα και τον Πολιτισμό της με την οικογένεια Κένεντι, τόνισε πόσο σημαντική είναι η συμβολή της κυρίας Κέρι Κένεντι στις προσπάθειες της Χώρας μας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, και της απηύθυνε πρόσκληση τόσο σε εκείνη όσο και στο ζεύγος Τέντ Κένεντι για την επετειακή εκδήλωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί για τα 2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ιδιαίτερη αγάπη τους για την Ελλάδα και τον Ελληνικό Πολιτισμό.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - KERRY KENNEDY - ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ - ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ