Κόσμος

10 Οκτωβρίου 2019 11:19

Μαρόκο: Τρόμος για τους τουρίστες από τα πιτσιρίκια (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Καθημερινότητα έχουν γίνει οι επιθέσεις σε τουριστικά λεωφορεία. Τρόμος για οδηγούς και τουρίστες.

Μαρόκο: Τρόμος για τους τουρίστες από τα πιτσιρίκια (βίντεο)
-

Μέσα στα λεωφορεία που μεταφέρουν Ισπανούς τουρίστες προσπαθούν και μπαίνουν οι νεαροί Μαροκινοί στη Μελίγια.

Τα παιδιά δεν ενδιαφέρονται αν είναι μέσα στο όχημα ο οδηγός, αλλά μπαίνουν είτε στο κάτω μέρος του λεωφορείου, στις αποσκευές, είτε στην οροφή του λεωφορείου ή όπου αλλού μπορούν να κρυφτούν.

Οι σκηνές αυτές είναι καθημερινότητα στη συνοριακή πόλη της Μελίγια, στο Μαρόκο.  Μόνο αυτό το Σαββατοκύριακο καταγράφηκε σειρά τέτοιων περιστατικών, με τα βίντεο να κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Οι οδηγοί των λεωφορείων βγάζουν κραυγή απόγνωσης, λέγοντας ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

«Κάθε φορά που περνάμε τα σύνορα προσπαθούν να περάσουν κι αυτοί στην Ισπανία», δήλωσε ένας από τους οδηγούς, που εξηγεί ότι δεν κατέδιδαν τα παιδιά μέχρις ότου έχουν τα ντοκουμέντα στα χέρια τους.

Οι ίδιοι οι οδηγοί καταγγέλλουν ότι οι Αρχές δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσουν τα παιδιά, τα οποία επίσης κλέβουν και τις αποσκευές των επιβατών.

Οι Ισπανοί ζητούν από τις Αρχές της χώρας τους να έρθουν σε επαφή με τις Αρχές του Μαρόκου, ώστε να σταματήσει να συμβαίνει αυτό το πράγμα, να μπορούν να περνούν τα σύνορα χωρίς όλη την ταλαιπωρία του ελέγχου.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε ελάχιστη απόσταση από το αστυνομικό τμήμα που είναι υπεύθυνος για την περιοχή.