Κόσμος

09 Οκτωβρίου 2019 13:20

Bloomberg: ξεκίνησε η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουρκικές δυνάμεις πέρασαν στο έδαφος της Συρίας, κοντά σε δυο πόλεις που ελέγχονται από κουρδικές δυνάμεις.

Bloomberg: ξεκίνησε η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία (εικόνες)
-

Οι πρώτες στρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας, πέρασαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο έδαφος της βόρειας Συρίας κοντά σε πόλεις που ελέγχονται από κουρδικές δυνάμεις, όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο Τούρκους αξιωματούχους.

Οι δυνάμεις της Τουρκίας που πέρασαν στη Συρία, είναι μικρές σε αριθμό κι έχουν στόχο να απωθήσουν τις κουρδικές δυνάμεις από τις συριακές πόλεις Ταλ Αμπιάντ και Ρας αλ-Αίν.

Ο Τούρκος αξιωματούχος που μίλησε στο Bloomberg υποστήριξε ότι οι κινήσεις αυτές είναι προσπαρασκευαστικές της ευρύτερης επιχείρησης που έχει προαναγγείλει ο Ερντογάν.

Πάντως, η Άγκυρα διαψεύδει ότι ξεκίνησε η πολεμική της επιχείρηση και ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χολουσί Ακάρ, δήλωσε ότι η τουρκική Κυβέρνηση θα ενημερώσει όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες για τις ενέργειες της στη βορειοανατολική Συρία, συμπεριλαμβανομένης και της κυβέρνησης της Συρίας.

Η Τουρκία θα ενημερώσει όλες τις εμπλεκόμενες χώρες, περιλαμβανομένης της συριακής κυβέρνησης, για τη σχεδιαζόμενη επίθεσή της στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε και ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε πως ανώτεροι Τούρκοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι συζήτησαν μέτρα για τον σχηματισμό μιας «ασφαλούς ζώνης» στη βορειοανατολική Συρία και πιθανές ενέργειες που θα ακολουθήσουν την τουρκική επίθεση στην περιοχή.