Καιρός

10 Οκτωβρίου 2019 06:00

Καιρός: συννεφιά, τοπικές βροχές και ζέστη την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Που προβλέπεται να εκδηλωθούν καταιγίδες. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Στα δυτικά προβλέπονται τοπικές βροχές και από το μεσημέρι, κυρίως στο Ιόνιο, σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα κεντρικά και στα βόρεια, τις πρωινές ώρες. Σταδιακή επικράτηση νοτίων ανέμων προβλέπεται σχεδόν για όλη την χώρα, στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Για την Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, ασθενείς σε ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, ασθενείς σε ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 14 και 23 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, ασθενείςς σε ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές από τις προμεσημβρινές ώρες. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και από το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς στη δυτική Στερεά. Θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 14 και 27 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί, 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, ενώ στις βορειότερες περιοχές θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή

Στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ από τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Στερεά, στην Θεσσαλία, στην δυτική και στην κεντρική Μακεδονία και πιθανώς στην Ήπειρο. Βελτίωση αναμένεται στα δυτικά από τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πυκνότερες μέχρι τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα νοτιοανατολικά, με ένταση 4-5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές, θα πνέουν άνεμοι αρχικά από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα και από τα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση, στο βόρειο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ