Πολιτική

11 Οκτωβρίου 2019 08:09

Λοβέρδος: Πρόεδρο Δημοκρατίας θα βγάλουμε, είναι δεδομένο

Διάβασέ μου το...

Επιβεβαιώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος τις συζητήσεις που, ως φαίνεται, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο παρασκήνιο.

Λοβέρδος: Πρόεδρο Δημοκρατίας θα βγάλουμε, είναι δεδομένο
-

“Τάραξε τα νερά” ο Ανδρέας Λοβέρδος ένα 24ωρο πριν από τις συναντήσεις του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου με τους πολιτικούς αρχηγούς στις οποίες θα επιδιωχθεί συναίνεση για την ψήφο των αποδήμων.

Μια φράση του στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος αναφορικά με την προεδρική εκλογή τον Φεβρουάριο του 2020, η οποία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, προκάλεσε αίσθηση και συζητήσεις.

«Κυρίες και κύριοι της ΝΔ, να το ξανασκεφτείτε. Πρόεδρο Δημοκρατίας θα βγάλουμε. Είναι δεδομένο. Υπάρχουν μια σειρά από πλειοψηφίες για να βγει», υποστήριξε, επιβεβαιώνοντας τις συζητήσεις που φαίνεται να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο παρασκήνιο.

Βουλευτές, σε κατ’  ιδίαν συζητήσεις, σχολίαζαν πως φωτογραφίζει ενδεχόμενη συμφωνία των δύο κομμάτων στην εκλογή του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα κι όχι μόνον.

Άποψη του Ανδρέα Λοβέρδου είναι δε, να σταματήσει η παρούσα αναθεώρηση και να ξεκινήσει μια καινούργια, εντός της 4ετίας, ώστε να προχωρήσουν ζητήματα, όπως το άρθρο 16 για την ίδρυση μη κρατικών –μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.