Πολιτική

11 Οκτωβρίου 2019 06:41 Τελευταία ενημέρωση : 11 Οκτωβρίου 2019 13:35

Συναντήσεις Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς

Διάβασέ μου το...

Την πόρτα του Μαξίμου περνούν διαδοχικά από τις 11:00 το πρωί οι αρχηγοί των κομμάτων. Όλα όσα πρόκειται να συζητηθούν...

Συναντήσεις Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς
-

Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς έχει από το πρωί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με βασικό θέμα στην ατζέντα τη διευκόλυνση της ψήφου των εκτός επικρατείας εκλογέων.

Θεωρείται δεδομένο πάντως, πως στις επαφές θα τεθούν και ζητήματα της επικαιρότητας όπως το προσφυγικό/μεταναστευτικό, αλλά και η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Πρώτος έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφτασε την ώρα του προκαθορισμένου ραντεβού, στις 11:00 και η συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό διήρκησε περίπου μία ώρα. Στις μεταξύ τους συνομιλίες, μπροστά στις κάμερες, το κλίμα ήταν θερμό. Μετά το πέρας της, ωστόσο δεν έγινε κάποια ανακοίνωση.

Μητσοτάκης - Τσίπρας - Μέγαρο Μαξίμου

«Βλέπω έκανες αλλαγές στη διαρρύθμιση», ήταν το πρώτο πράγμα που σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας όταν μπήκε στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή. «Αλλαγές μικρές», του απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το χώρο. Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε να… αστειεύεται, λέγοντας: «Βλέπω ξεκίνησες τις μεταρρυθμίσεις», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά χαριτολογώντας: «Ναι, μεταρρύθμιση επίπλων».

Μητσοτάκης - Τσίπρας - Μέγαρο Μαξίμου

Στις 12:15 έφτασε στο πρωθυπουργικό μέγαρο η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Κυρ. Μητσοτάκης- Φώφη Γεννηματά - Μαξίμου

Στις 16:00 είναι το προγρματισμένο ραντεβού με τον ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ στις 16:45 θα μεταβή στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του  του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκος Βελόπουλος. Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση, στις 17:30,με τον γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την πρωτοβουλία να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς για τη διευκόλυνση των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους. Ελπίζουμε ότι η σημερινή πρωτοβουλία για αυτό το μείζον θέμα που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες θα είναι μια επιτυχής άσκηση συναίνεσης και δεν θα μετατραπεί σε επικοινωνιακό παιχνίδι» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ