Κοινωνία

11 Οκτωβρίου 2019 17:43 Τελευταία ενημέρωση : 11 Οκτωβρίου 2019 21:16

Καταγγελία - σοκ: Παπάς ασελγούσε σε ανήλικη μέσα στην εκκλησία

Διάβασέ μου το...

Σοκαρισμένο και ανάστατο ένα ολόκληρο χωριό. Μήνυση έχουν καταθέσει οι γονείς του κοριτσιού. Άφαντος ο ιερέας.

Καταγγελία - σοκ: Παπάς ασελγούσε σε ανήλικη μέσα στην εκκλησία

Παππάς κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικη μέσα στην εκκλησία για χρόνια, σύμφωνα με την μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς της. 

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, σοκαρισμένο και ανάστατο είναι ένα χωριό στη νότια Κέρκυρα, καθώς η ξαφνική φυγή του ιερέα εδώ και τρεις εβδομάδες ενισχύει τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει, ότι ο ίδιος ασελγούσε σε ανήλικη μέσα στην εκκλησία τα τελευταία 3-4 χρόνια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πριν από 20 ημέρες υπήρξε συμπλοκή μεταξύ συγγενικού προσώπου της ανήλικης και του 60χρονου ιερέα.

Μετά από αυτό το συμβάν ο παπάς δεν εμφανίστηκε ξανά στην ενορία του και σύμφωνα με έγκυρες πηγές ζει εκτός Κέρκυρας.

Οι γονείς της ανήλικης έχουν καταθέσει μήνυση κατά του ιερέα στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας και έχει διαταχθεί η προανάκριση

Mητροπολίτης Κέρκυρας: Τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο ιερέας

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, μετά την ενημέρωση από την Εισαγγελία της Κέρκυρας για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης εις βάρος ιερέα στη Νότια Κέρκυρα, προέβη άμεσα στις εξής ενέργειες:

Έθεσε σε διαθεσιμότητα τον ιερέα και τον έβαλε σε κατάσταση αργίας από κάθε ιεροπραξία.

 Όρισε άμεσα εκκλησιαστικό ανακριτή, όπως προβλέπουν οι κανόνες της Εκκλησίας και ο καταστατικός χαρακτήρας για τυχόν ποινικά αδικήματα.

Ανεξαρτήτως της έκβασης της υπόθεσης, ο Σεβασμιότατος επισημαίνει τη θέση της Εκκλησίας ότι η εκμετάλλευση οποιουδήποτε ανθρώπου που ξεκινά από πάθη ή ψυχολογικά προβλήματα ή άλλους λόγους δε δικαιολογείται και δε συγκαλύπτεται.

H τοπική Εκκλησία αναμένει τα επίσημα στοιχεία από τη Δικαιοσύνη για να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

Πηγή: corfunews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ