Αθλητικά

27 Οκτωβρίου 2019 16:30

Περίμεναν το VAR για επτά λεπτά!

Διάβασέ μου το...

Ένα περιστατικό που δικαιώνει τους αμφισβητίες του VAR, σημειώθηκε σε αγώνα του γαλλικού πρωταθλήματος.

Περίμεναν το VAR για επτά λεπτά!

Ούτε ένα, ούτε δύο… αλλά επτά λεπτά διακόπηκε ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Μπρεστ-Ντιζόν, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος μίας αμφισβητούμενης φάσης από το VAR.

Στο 69ο λεπτό της αναμέτρησης κι ενώ οι γηπεδούχοι προηγούντο με 2-0 (σ.σ. ήταν και το τελικό σκορ), ο διαιτητής, Ζερεμί Πινιάρ απέβαλε με κόκκινη κάρτα τον αμυντικό της Μπρεστ, Ντένις Μπεν για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Τζοντέρ Καντίθ, ενώ υπέδειξε και την “εσχάτη των ποινών”.

Όπως συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις, μετά την είσοδο του VAR στην ποδοσφαιρική ζωή, ο διαιτητής συμβουλεύθηκε την τεχνολογία για να ελέγξει την ορθότητα της απόφασης του. Κι ενώ ο έλεγχος κρατά 1-2 λεπτά, στην περίπτωση του Πινιάρ, χρειάσθηκαν επτά λεπτά και οκτώ δευτερόλεπτα! Και τελικά ο Γάλλος διαιτητής, διατήρησε την αποβολή του Μπεν, αλλά κατελόγισε φάουλ ελάχιστα έξω από την περιοχή!

«Εκείνη την στιγμή υπήρχε έλλειψη συνεννόησης, δεν καταλάβαμε τι συνέβαινε. Θεωρήσαμε ότι έχει χαλάσει το VAR», δήλωσε με νόημα ο άσος της Ντιζόν, Σενού Κουλιμπαλί, ενώ ο προπονητής της γαλλικής ομάδας, Στεφάν Ζομπάρ, σχολίασε: «Δεν εξετάζω την απόφαση, αλλά δεν καταλαβαίνω την μεγάλη χρονική διάρκεια του ελέγχου».