Πολιτική

28 Οκτωβρίου 2019 20:51

Τουρκικές προκλήσεις ανήμερα της εθνικής επετείου (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών στο Αιγαίο και "κορώνες" εθνικισμού ενόψει  της γιορτής της Τουρκικής Δημοκρατίας. Νέα προκλητική ανακοίνωση από το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Τουρκικές προκλήσεις ανήμερα της εθνικής επετείου (βίντεο)
-

Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίστηκαν και ανήμερα της εθνικής μας επετείου, με υπερπτήσεις μαχητικών μεταξύ Λέσβου και Λήμνου.

Δύο τουρκικά F-16 παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο μεταξύ Λέσβου και Λήμνου, πριν καν αρχίσουν οι παρελάσεις στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. 

Αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά, ενώ αυστηρό ήταν το μήνυμα του προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπή Παυλόπουλου, ο οποίος είχε ενημερωθεί για την πρόκληση. 

Κορώνες εθνικισμού από την Τουρκία

Η Τουρκία ετοιμάζεται για την ημέρα του νέου τουρκικού κράτους που εορτάζει την 29η Οκτωβρίου, με γιγάντιες σημαίες της ημισελήνου και πορτραίτα του Ατατούρκ, να κοσμούν ουρανοξύστες στην Κωνσταντινούπολη.

Και την ίδια ώρα διακινείται βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει την δική της ακτοφυλακή να σταματά το πέρασμα 168 παράτυπων μεταναστών από το Αιγαίο προς την Ελλάδα. Ανθρωπισμός για τις κάμερες και μήνυμα προς την Ευρώπη ότι σέβεται τη συμφωνία για το μεταναστευτικό. 

Λίγες ώρες νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών με νέα προκλητική ανακοίνωση εγκαλούσε τις ελληνικές αρχές για την βάναυση συμπεριφορά εις βάρος  απελπισμένων παράτυπων μεταναστών.