Καιρός

06 Νοεμβρίου 2019 06:04

Καιρός: συννεφιά με τοπικές βροχές την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Πού θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Που θα είναι περιορισμένη η ορατότητα. Μικρή άνοδος των ανέμων. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Αραιές νεφώσεις, που παροδικά θα είναι πιο πυκνές θα επικρατήσουν την Τετάρτη σε όλη την χώρα. Στα βορειοδυτικά, αναμένονται τοπικές βροχές και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο και σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένεται τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Προβλέπεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Για την Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα ή ίσως αναπτυχθεί ομίχλη, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 13 και 23 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές. Από το βράδυ στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η μέγιστη τιμή της θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα βόρεια. Από το απόγευμα, στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο, οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα 5-7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες θα επικρατήσουν τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 13 και 26 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αραιές νεφώσεις, που κατά τόπους στα βόρεια θα είναι πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο - μετά το μεσημέρι και στις υπόλοιπες δυτικές περιοχές- αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πυκνότερες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές, κυρίως στην Μακεδονία, στην Θράκη και στην Κρήτη.

Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ