Κοινωνία

14 Νοεμβρίου 2019 15:38

Στο Πολυτεχνείο μετανάστες από την κατάληψη στα Εξάρχεια

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι μετανάστες. Τι λέει για το θέμα ο πρύτανης του ΕΜΠ.

Στο Πολυτεχνείο μετανάστες από την κατάληψη στα Εξάρχεια

Στο Πολυτεχνείο βρήκαν στέγη πρόσφυγες και μετανάστες που απομακρύνθηκαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης την περασμένη Τρίτη, από την κατάληψη Clandestina επί της οδού Μπουμπουλίνας.

Σε ανακοίνωσή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρουν ότι «κανείς δεν ανήκει στην κόλαση των στρατοπέδων», παράλληλα, υποστηρίζουν ότι μετά την απομάκρυνσή τους από την κατάληψη, αρνήθηκαν να κατευθυνθούν στην Αμυγδαλέζα ή σε περιοχές μακριά από την πρωτεύουσα, όπου τους ενημέρωσαν ότι θα μεταφέρονταν, και αναφέρουν πως τελικά τους «άφησαν στη μέση του πουθενά» και τους είπαν να περπατήσουν «μέσα στη βροχή».

«Ο μόνος τρόπος να αποφασίσουμε για τις ζωές μας είναι να είμαστε εδώ στην Αθήνα», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους και σημειώνουν: «Ζούσαμε σε καταλήψεις επειδή τα λεφτά που μας δίνει το κράτος δεν είναι αρκετά για νοίκι και φαγητό και στα μέρη που προσφέρει το κράτος χειρότερες συνθήκες μας περιμένουν».

Σύμφωνα με τον πρύτανη του ΕΜΠ, Ανδρέα Μπουντουβή, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, η κατάσταση με τους πρόσφυγες και μετανάστες στο Πολυτεχνείο «βαίνει εκτονούμενη».

Όπως ενημέρωσε νωρίτερα σήμερα, υπήρξε συνεννόηση με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, ώστε να βρεθούν καταλύματα κατάλληλα για τους ανθρώπους αυτούς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, χθες το βράδυ 20 άτομα, μεταξύ των οποίων μερικά μικρά παιδιά, εισήλθαν στο χώρο του Πολυτεχνείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ