Κόσμος

15 Νοεμβρίου 2019 11:34

Αυστραλία: Έλληνας και Κύπριος νεκροί στην πυρκαγιά

Διάβασέ μου το...

Τραγικό θάνατο βρήκαν οι δύο ελληνικής και κυπριακής καταγωγής κάτοικοι της Αυστραλίας.

Αυστραλία: Έλληνας και Κύπριος νεκροί στην πυρκαγιά

Ένας ομογενής και ένας Κύπριος έχασαν τις ζωές τους κατά τις φονικές φωτιές στη νέα Νότια Ουαλία, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων στους τέσσερις.

Ο 63χρονος Κρις ή Χρήστος Σάββας, κυπριακής καταγωγής κατάφερε να διασώσει το σπίτι του από τη φωτιά, όμως φεύγοντας έπεσε φλεγόμενη γέφυρα, προσπάθησε να κάνει όπισθεν και ανετράπη σε χαντάκι.

Αυστραλία φωτιά - νεκροί - Έλληνας - Κύπριος

Η σύζυγος και ο γιος του ήταν που βρήκαν το άψυχο σώμα του μέσα στο όχημα. Μένει να διευκρινιστεί αν ο θάνατος προήλθε από τραύματα ή καρδιακή προσβολή.

Στο όχημά του βρέθηκε και ο ελληνικής καταγωγής George Nole, 85 ετών , οποίος είχε αλλάξει το επώνυμό του λόγω ρατσισμού που αντιμετώπιζε.

Αυστραλία φωτιά - νεκροί - Έλληνας - Κύπριος

«Βαθιά θλίψη για την απώλεια ζωών και τις καταστροφές» που προκάλεσαν οι φονικές πυρκαγιές στην Αυστραλία, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter.

«Οι σκέψεις μας βρίσκονται στις οικογένειες των θυμάτων και στους αγαπημένους τους», σημειώνει. «Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στο λαό και την κυβέρνηση της Αυστραλίας και την αλληλεγγύη μας προς όλους τους πληγέντες», καταλήγει η ανάρτηση του ΥΠΕΞ.

 ΥΠΕΞ - tweet - φωτιές - Αυστραλία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ