Αθλητικά

18 Νοεμβρίου 2019 06:57

Στέφανος Τσιτσιπάς: παγκόσμια υπόκλιση στον “βασιλιά” του τένις

Διάβασέ μου το...

Τα ξένα ΜΜΕ αποθεώνουν τον Στέφανο Τσιτσιπά για την τεράστια νίκη του. O Ντομινίκ Τίμ παραδέχθηκε την ανωτερότητα του συμπαίκτη του.

Στέφανος Τσιτσιπάς: παγκόσμια υπόκλιση στον “βασιλιά” του τένις
-

Αποθεώνουν τον Στέφανο Τσιτσιπά τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης για την τεράστια νίκη του επί του Ντόμινικ Τιμ με 2-1 σετ στον τελικό του τουρνουά που διεξήχθη στην O2 Arena του Λονδίνου.

Λίγα λεπτά μετά την κατάκτηση του σπουδαίου τίτλου στο ATP Finals του Λονδίνου, το BBC έγραψε: «Το έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς» και προσθέτει: «Ο Τσιτσιπάς κατέκτησε το ATP Finals».

Η L' Equipe από την πλευρά της έγραψε στην ηλεκτρονική της σελίδα: «Μαέστρος ο Τσιτσιπάς. Η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του. Νίκησε τον Τιμ στον τελικό και πήρε το ATP Finals».

Ο Guardian αναφέρει: «Ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Τιμ σε ένα δραματικό αγώνα και κατέκτησε το ATP Finals». Η As συμφωνεί με την L' Equipe: «Ένας μαέστρος 21 ετών».

Το SkySports αναφέρει: «Στο ντεμπούτο του ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε το ATP Finals, νικώντας τον Ντόμινικ Τιμ».

Στην ιστοσελίδα της ATP ο Έλληνας πρωταθλητής αποκαλείται ο «Νέος βασιλιάς του Λονδίνου» και προσθέτει: «Έγινε ο πρώτος τενίστας από την Ελλάδα που κατέκτησε το ATP Finals».

Τέλος, η ιταλική Gazzetta dello Sport γράφει: «Ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Τιμ και κατέκτησε το τρόπαιο στο Λονδίνο».

Στέφανος Τσιτσιπάς

O Ντομινίκ Τίμ παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Στέφανου Τσιτσιπά. Σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του μεγάλου τελικού στο ATP Finals, ο Αυστριακός τενίστας τόνισε:

«Σήμερα έγινε ένα φανταστικό παιχνίδι. Σου άξιζε Στέφανε. Είσαι ένας φανταστικός παίκτης και εύχομαι να έχουμε και άλλους υπέροχους τελικούς μεταξύ μας στο μέλλον».

Στέφανος Τσιτσιπάς