Κοινωνία

18 Νοεμβρίου 2019 18:17

Ποινικές διώξεις στους συλληφθέντες για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Διάβασέ μου το...

Με ποιες κατηγορίες διώκονται οι συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων ήταν και ανήλικοι. Τι βρήκαν οι Αστυνομικοί σε διαμέρισμα "γιάφκα" στα Εξάρχεια.

Ποινικές διώξεις στους συλληφθέντες για τα επεισόδια στα Εξάρχεια
-

Ποινικές διώξεις για πέντε αδικήματα πλημμεληματικού βαθμού άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος των 28 συλληφθέντων μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους ήταν και τέσσερις ανήλικοι, οδηγήθηκαν μετά τις 2 το μεσημέρι στην Εισαγγελία όπου από νωρίς τους ανέμεναν συγγενικά τους πρόσωπα. Κατά την μεταγωγή των 28 στα δικαστήρια της Ευελπίδων σημειώθηκε μικρή ένταση ανάμεσα σε συγκεντρωμένους και αστυνομικούς. 

Με εντολή του Εισαγγελέα οι τέσσερις ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Οι 28 κατηγορούμενοι διώκονται, κατά περίπτωση ,για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών, εξύβριση, βία κατά υπαλλήλων, επικίνδυνες σωματικές βλάβες τελεσθείσες και σε απόπειρα και παράβαση του νόμου περί κροτίδων, φωτοβολίδων κλπ. 

Εξάρχεια - συλλήψεις - Πολυτεχνείο - ένταση

Με βάση τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι μεν 24 από τους κατηγορουμένους παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις, στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. 

Όλοι οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμίες για την εκδίκαση των υποθέσεων τους.

Εν τω μεταξύ, νέες έρευνες πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής σε δύο διαμερίσματα σε κτήριο επί της οδού Στουρνάρη 4 στα Εξάρχεια. 

Εξάρχεια -  ΕΛΑΣ - έρευνες - διαμέρισμα

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σε διαμέρισμα 4ου ορόφου συνελήφθησαν δύο Έλληνες, που βρέθηκαν εντός του χώρου, ενώ κατασχέθηκαν οκτώ αντιασφυξιογόνες μάσκες, τρεις κροτίδες, ναυτικό καπνογόνο και πέτρες. Το διαμέρισμα είχε ενοικιαστεί τις τελευταίες μέρες από τους συλληφθέντες, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο για την αποθήκευση και εκτόξευση αντικειμένων σε επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών στην Πλατεία Εξαρχείων, αλλά και χώρος απόκρυψης ατόμων που μετέχουν στις επιθέσεις αυτές.

Εξάρχεια -  ΕΛΑΣ - έρευνες - διαμέρισμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ