Πολιτισμός

25 Δεκεμβρίου 2019 18:08

Πέθανε η Allee Willis

Διάβασέ μου το...

Σε ηλικία 72 ετών έφυγε ξαφνικά από τη ζωή η μουσικοσυνθέτρια Allee Willis.

Πέθανε η Allee Willis
-

Έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 72 ετών, η Allee Wills. Η μουσικοσυνθέτρια, άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της από καρδιακή προσβολή παραμονή Χριστουγέννων.

Το δυσάρεστο γεγονός έκανε γνωστό η επί χρόνια σύντροφος της, Prudence Fenton, η οποία έγραψε στο Instagram: «Αναπαύσου στην Boogie Wonderland, 10 Νοεμβρίου 1947-24 Δεκεμβρίου 2019».

Ποια ήταν

Η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της ήταν αναμφισβήτητα το τραγούδι «I’ll Be There for You» των The Rembrandts, το οποίο ήταν και το μουσικό θέμα της γνωστής σειράς «Τα Φιλαράκια».

Σπούδασε Δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν και στη συνέχεια, το 1969, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και ξεκίνησε να δουλεύει σε δισκογραφικές εταιρείες.

Το 1972, στράφηκε στη μουσική και στη σύνθεση τραγουδιών. Οι επιτυχίες της έχουν πουλήσει πάνω από 60 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Έχει κερδίσει δύο βραβεία Grammy, ένα για το soundtrack για την ταινία "Ο μπάτσος του Μπέβερλι Χιλς" και ένα για το μιολυζικαλ "The Color Purple".

Το 1995, ήταν υποψήφια για ένα Emmy με το "I'll Be There for You", το οποίο είχε γράψει ως σύντομο θέμα για τη σειρά "Φιλαράκια" προτού επεκταθεί σε ένα πλήρες τραγούδι. όμως εκείνη τη χρονιά η θεματική μουσική του Star Trek: Voyager κέρδισε το Emmy.

AP - Allee Willis

AP - Allee Willis

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ