Κοινωνία

26 Δεκεμβρίου 2019 15:49

Σάλος με το “πάρτι βλασφημίας” την παραμονή των Χριστουγέννων

Διάβασέ μου το...

Έντονες αντιδράσεις από την εκκλησία, αλλά και από πιστούς για το πρωτοφανές πάρτι που διοργάνωσε μπαρ.

Σάλος με το “πάρτι βλασφημίας” την παραμονή των Χριστουγέννων
-

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει μια αφίσα που προσκαλούσε τον κόσμο σε πάρτι "βλασφημίας" την παραμονή των Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου, που διοργάνωσε μπαρ στο Ναύπλιο.

Η αφίσα που επέλεξαν οι διοργανωτές του πάρτι δείχνει τον Χριστό μακιγιαρισμένο με σκουλαρίκια και το κείμενο που συνόδευε την εκδήλωση στα social media έγραφε:

"Γιορτάζουμε τα 2019α γενέθλια του ανθρώπου που έφερε στον κόσμο το μήνυμα της αγάπης κ της αλληλεγγύης προς όλους με μια κλασική εορταστική εξεφτελιστική παρτάρα όπως κάθε χρόνο. Μουσικάρες για μας διαλέγει η Μαρωφυλλιά από τα παλιά. Αμαρτωλοί του κόσμου ελάτε"

Για το συγκεκριμένο πάρτι ανάμεσα σε αυτούς που αντέδρασαν έντονα ήταν και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου πατήρ Διονύσιος Ταμπάκης, ο οποίος είχε φραστική αντιπαράθεση με τους διοργανωτές.

Υπάρχει μια λεπτομέρεια που αύξησε τις αντιδράσεις και που πιθανόν οι δημιουργοί της παραποιημένη εικόνας του Χριστού να μην γνωρίζουν, σύμφωνα με το argolikeseidhseis.com.

Πάρτι βλασφημίας - αφίσα - Ναύπλιο

Η εικόνα που επέλεξαν να διακωμωδήσουν θεωρείτε από τους ειδικούς η πιο πιστή αναπαράσταση του πραγματικού προσώπου του Χριστού, περιέχει πολύ μεγάλους συμβολισμούς και ταυτίζεται σε πάνω από 200 σημεία με την Σινδόνη του Τορίνο.