Πολιτική

03 Ιανουαρίου 2020 18:51

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνη η εκτέλεση του Κασέμ Σουλεϊμανί

Διάβασέ μου το...

"Η σύνεση και η ψυχραιμία θα πρέπει να αποτελέσουν τον οδηγό, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνη η εκτέλεση του Κασέμ Σουλεϊμανί
-

Επικίνδυνη ενέργεια που εντείνει περαιτέρω το κλίμα αποσταθεροποίησης στο Ιράκ και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, την εκτέλεση του Ιρανού υποστράτηγου, Κασέμ Σουλεϊμανί, από τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ. 

Στην ανακοίνωση αναφέρει ακόμη: "Τις κρίσιμες τούτες στιγμές, η σύνεση και η ψυχραιμία θα πρέπει να αποτελέσουν τον οδηγό, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση. Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να υποστηρίξει τον εντατικό διάλογο μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών και δυνάμεων και τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, που αποτελούν μονόδρομο ώστε να επιλυθούν με ειρηνικό τρόπο τα χρονίζοντα ζητήματα που ταλανίζουν την περιοχή". 

Καταδικάζει την επίθεση το ΚΚΕ 

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΚΕ στην οποία αναφέρει ότι «καταδικάζει τη νέα αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ, στο διεθνές αεροδρόμιο του Ιράκ, με εντολή Τραμπ και με αποτέλεσμα 8 νεκρούς, μεταξύ των οποίων αξιωματούχοι του Ιράκ και Ιρανός στρατηγός. Η επίθεση αυτή οξύνει την κατάσταση στον Περσικό Κόλπο και την ευρύτερη περιοχή. Αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά η αναγκαιότητα της θέσης του ΚΚΕ, για μαζική πάλη κατά της πολιτικής που εμπλέκει τη χώρα και το λαό μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις συμφωνίες με ΗΠΑ και Ισραήλ, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, στα χνάρια και με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ