Life

08 Ιανουαρίου 2020 21:17 Τελευταία ενημέρωση : 09 Ιανουαρίου 2020 00:01

“Βόμβα” στο Παλάτι: Χάρι και Μέγκαν εγκαταλείπουν τα πριγκιπικά τους καθήκοντα

Διάβασέ μου το...

Γιατί ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ "απαρνούνται" την βασιλική οικογένεια. Εξηγούν τους λόγους με μια ανάρτηση στο instagram… Η πρώτη "αντίδραση" της Βασίλισσας Ελισάβετ στην απόφαση τους.

“Βόμβα” στο Παλάτι: Χάρι και Μέγκαν εγκαταλείπουν τα πριγκιπικά τους καθήκοντα
-

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκ ανακοίνωσαν μέσω Instagram ότι εγκαταλείπουν τα πριγκιπικά τους καθήκοντα.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση μετά από πολλούς μήνες προβληματισμού και συζητήσεων αποφάσισαν να παραιτηθούν από μέλη της βασιλικής οικογένειας, ωστόσο θα τιμούν πάντα τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Η ανακοίνωση:

«Μετά από πολλούς μήνες προβληματισμού και συζητήσεων, επιλέξαμε να προβούμε σε μια αλλαγή φέτος, αρχίζοντας με το να επιτύχουμε σε έναν προοδευτικό νέο ρόλο μέσα σε αυτό το θεσμό. Σκοπεύουμε να παραιτηθούμε από μέλη της Βασιλικής Οικογένειας και να εργαστούμε για να είμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι, ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε πλήρως την Αυτού Μεγαλειότητα της βασίλισσας Ελισσάβετ.

Με την ενθάρρυνση σας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, αισθανόμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε αυτήν την προσαρμογή. Σχεδιάζουμε να μοιράσουμε τον χρόνο μας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Αμερικής, συνεχίζοντας να τηρούμε το καθήκον μας για την Βασίλισσα και την Κοινοπολιτεία.

Αυτή η «γεωγραφική ισορροπία» θα μας επιτρέψει να αναθρέψουμε τον γιο μας με εκτίμηση για τη βασιλική παράδοση στην οποία γεννήθηκε, παρέχοντας παράλληλα στην οικογένειά μας το περιθώριο να επικεντρωθεί στο επόμενο κεφάλαιο, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης της νέας φιλανθρωπικής μας οργάνωσης.

Ανυπομονούμε να μοιραστούμε όλες τις λεπτομέρειες αυτού του συναρπαστικού επόμενου βήματος στο επόμενο διάστημα, καθώς συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την Αυτού Μεγαλειότητα την Βασίλισσα, τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, τον Δούκα του Κέιμπριτζ και όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη. Μέχρι τότε, στέλνουμε τις βαθύτερες ευχαριστίες μας για τη συνεχή υποστήριξή σας. - Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ.»

Χάρι - Μέγκαν - instagram

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ "κατανοούν" τη βούληση του πρίγκιπα Χάρι να αποστασιοποιηθεί από τα βασιλικά καθήκοντα 

Η βρετανική βασιλική οικογένεια αντέδρασε απόψε στην ανακοίνωση του Χάρι και της Μέγκαν τονίζοντας ότι "κατανοεί" τη βούληση του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν να αποστασιοποιηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα αλλά προειδοποίησε ότι αυτή η αποχώρηση είναι "περίπλοκη" και θα πάρει "χρόνο".

"Οι συζητήσεις με τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ είναι σε πρώιμο στάδιο. Κατανοούμε την επιθυμία τους να ακολουθήσουν άλλο δρόμο, ωστόσο χρειάζεται χρόνος προκειμένου να διευθετηθούν περίπλοκα θέματα", αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.