Πολιτική

13 Ιανουαρίου 2020 10:12

Γεραπετρίτης: ο Πρωθυπουργός έχει καταλήξει στην πρόταση του για ΠτΔ

Διάβασέ μου το...

Τι είπε ο Υπουργός Επικρατείας για τον εκλογικό νόμο και τις διαφωνίες του ΚΙΝΑΛ.

Γεραπετρίτης: ο Πρωθυπουργός έχει καταλήξει στην πρόταση του για ΠτΔ
-

Ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφερόμενος στο πρόσωπο που θα προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπογράμμισε ότι «αισθάνομαι ότι έχει κατασταλάξει ο Πρωθυπουργός και έχει καταλήξει σε πρόσωπο».

Όπως τόνισε «το ζήτημα δεν είναι το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας όσο τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να φέρει στο πλαίσιο του συνταγματικού ρόλου που επιτελεί. Θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο υψηλούς κυρούς που θα εκφράζει την ενότητα του έθνους και να μπορεί να επιτελέσει την αποστολή τους ως διεθνής παραστάτης της χώρας».

Μιλώντας στο «Θέμα 104,6» και σχολιάζοντας τη διαφωνία του ΚΙΝΑΛ με τον νέο εκλογικό νόμο ο υπουργός Επικρατείας αρχικά παρατήρησε ότι «στη βάση του συστήματος δεν υπάρχει διαφοροποίηση από το ΚΙΝΑΛ» και στη συνέχεια πρόσθεσε «αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι το εκλογικό σύστημα που προτείνει η κυβέρνηση είναι δικαιότερο από το υφιστάμενο».

Ο κ. Γεραπετρίτης κλήθηκε να τοποθετηθεί και για τη νομική αντιμετώπιση των πρωταγωνιστών στα επεισόδια κατά την ανακατάληψη των δύο κτηρίων στο Κουκάκι εξηγώντας αρχικά ότι «η ποινική νομοθεσία προβλέπει ορισμένα αδικήματα ως πλημμελήματα π.χ. να υπάρχει απόπειρα για απλή βλάβη κατά πολίτη ή οργάνου της τάξης. Εάν υπάρχει το ενδεχόμενο βλάβης για έναν άνθρωπο αυτό γίνεται κακούργημα».

«Τα όσα συνέβησαν συνιστούν κακουργήματα και όχι πλημμελήματα γιατί αποδέχονται το ενδεχόμενο να αποτελέσουν κίνδυνο ζωής» συμπλήρωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ