Κόσμος

17 Ιανουαρίου 2020 19:41

Tέσσερα αδελφάκια κάηκαν ζωντανά στο σπίτι τους

Text to Speech

Τραγικό τέλος για τέσσερα παιδιά, τα οποία είχαν μείνει μόνα στο σπίτι τους. Τα πρώτα στοιχεία για την τραγωδία που συγκλονίζει τη Ρουμανία.

Tέσσερα αδελφάκια κάηκαν ζωντανά στο σπίτι τους

(φωτογραφία αρχείου)

Τραγικό τέλος βρήκαν τέσσερα ανήλικα το βράδυ της Τετάρτης στη Ρουμανία, όταν ξέσπασε φωτιά στο σπίτι τους, στην Τιμισοάρα.

Τις απανθρακωμένες σορούς των τεσσάρων αδελφών, ηλικίας τεσσάρων μηνών ως έξι ετών, εντοπίστηκαν από την πυροσβεστική.

Ο μεγαλύτερος αδελφός τους, ηλικίας 14 ετών, ο οποίος βρισκόταν στο σπίτι μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο, ενώ η κατάσταση της υγείας του δεν είναι ανησυχητική.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (IGSU). Οι γονείς τα είχαν αφήσει μόνα, όταν ξέσπασε πυρκαγιά, η οποία φαίνεται ότι ξεκίνησε από μια ξυλόσομπα.

Οι γείτονες ανέφεραν ότι είχαν καταγγείλει επανειλημμένα  στις τοπικές αρχές ότι οι γονείς τους παραμελούσαν τα παιδιά.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της πυροσβεστικής της Ρουμανίας , οκτώ ανήλικοι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα και 27 ακόμη τραυματίστηκαν σε πυρκαγιές που ξέσπασαν σε οικίες το 2018, ενώ το 2017 ο αριθμός τους είχε φτάσει τους 12. Από το 2010 ως το 2012 τα τραγικά αυτά συμβάντα είχαν κοστίσει τη ζωή σε 152 παιδιά, κάτι που ώθησε τις αρχές να ξεκινήσουν εκστρατεία για την πρόληψη των πυρκαγιών αυτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ