Παράξενα

23 Ιανουαρίου 2020 20:41

Ψάρι “γίγας” 53,8 κιλών στα δίχτυα ψαράδων (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

"Τρελή" ψαριά στην Μάνη. Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες που έχουν αφήσει άφωνους τους κατοίκους...

Ψάρι “γίγας” 53,8 κιλών στα δίχτυα ψαράδων (εικόνες)

Έκθεμα έχει γίνει ένα ψάρι βάρους 53,8 κιλών  το οποίο αλιεύθηκε  στην Λακωνική Μάνη. Αντιμέτωποι με την εντυπωσιακή εικόνα ήρθαν κάτοικοι της Καλαμάτας στο ιχθυοπωλείου Κουτσούκου στην κεντρική αγορά. 

 Άνθρωποι που εργάζονται στο  συγκεκριμένο κατάστημα ανέφεραν ότι είναι το μεγαλύτερο που έχουν δει μέχρι σήμερα,  ενώ τις επόμενες ημέρες θα το τεμαχίσουν προκειμένου να πουληθεί.

Μάνη - ψάρι γίγας

Όπως γράφει το tharrosnews.gr, το μαγιάτικο είναι ψάρι της οικογένειας των Kαραγγιδών και η επιστημονική του ονομασία είναι Seriola dumerilli (Σεριόλα του Ντυμερίλ). Το Μαγιάτικο είναι ένα ψάρι που συναντάται σε πολλές θάλασσες.

Είναι δεινός κυνηγός και ρυθμιστής του οικοσυστήματος των θαλασσών στις οποίες κινείται, με την προϋπόθεση ότι η ανθρώπινη παρέμβαση του έχει αφήσει αυτή τη δυνατότητα και δεν το έχει εξαφανίσει είτε λόγω της υπερεντατικής αλίευσής του είτε της μόλυνσης των θαλασσών.

Αν και οι πληθυσμοί των Μαγιάτικων είναι ικανοποιητικοί, τα τελευταία χρόνια λόγω της συνεχούς αλιείας ο αριθμός τους μειώθηκε αισθητά. Πολλές φορές ορισμένοι τομείς του σώματός του παρουσιάζουν τοξικότητα η οποία προκαλείται από την σιγκουατοξίνη, που αποθηκεύεται στον οργανισμό τους εάν τραφούν με δινομαστιγωτά.

Μάνη - ψάρι γίγας

Πηγή: tharrosnews.gr