Υγεία - Περιβάλλον

24 Ιανουαρίου 2020 18:39

Κοροναϊός: χτίζουν, μέσα σε 6 ημέρες, νοσοκομείο στην Κίνα

Διάβασέ μου το...

Το νέο νοσοκομείο αναμένεται να λειτουργήσει στις 3 Φεβρουαρίου…

Κοροναϊός: χτίζουν, μέσα σε 6 ημέρες, νοσοκομείο στην Κίνα
-

Σε χρόνο ρεκόρ προσπαθούν να κατασκευάσουν οι Κινέζοι ένα νοσοκομείο στην Γουχάν. Στο νοσοκομείο θα νοσηλεύονται ασθενείς με κοροναϊό, καθώς οι υγειονομικές υπηρεσίες της πόλης των 11 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν λυγίσει υπό το βάρος των εκατοντάδων κρουσμάτων, καθώς τα επιβεβαιωμένα περιστατικά ανέρχονται σε 830 και οι νεκροί σε 26.

Το νέο νοσοκομείο κατασκευάζεται με προκάτ κτίσματα γύρω από ένα παραθεριστικό συγκρότημα το οποίο προοριζόταν για τους εργάτες της περιοχής και βρίσκεται στα περίχωρα της Γουχάν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, το νοσοκομείο θα διαθέτει 1.000 κλίνες, θα εκτείνεται σε 25.000 τετραγωνικά μέτρα και θα ανοίξει τις πόρτες του στις 3 Φεβρουαρίου.

Η κατασκευή, για την οποία εργάζονται πυρετωδώς 35 εκσκαφείς και δέκα μπουλντόζες, αναμένεται να τελειώσει σε έξι μέρες, ενώ τις υπόλοιπες τέσσερις θα ολοκληρωθεί με την εγκατάσταση του εξοπλισμού και των ιατρικών μηχανημάτων.

Σύμφωνα με αξιωματούχους η ανέγερσή του θα γίνει βάσει του μοντέλου κατασκευής του νοσοκομείου Xiaotangshan, που χτίστηκε στο Πεκίνο για την αντιμετώπιση κρουσμάτων της επιδημίας του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS) τι 2003, που είχε εξαπλωθεί στην κινεζική ενδοχώρα το 2003. Το νοσοκομείο εκείνο είχε χτιστεί τότε σε επτά ημέρες και υποδέχθηκε μέσα σε δύο μήνες το ένα έβδομο των ασθενών με SARS στην Κίνα, καταγράφοντας ένα θαύμα στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ