Κόσμος

26 Ιανουαρίου 2020 17:57

Επίθεση με μολότοφ σε “ζώνη καραντίνας” για τον κοροναϊό (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ταραχές στο Χονγκ Κονγκ, όπου διαδηλωτές ζητούν να κλείσουν τα σύνορα με την ηπειρωτική Κίνα, για να εμποδίσουν την εξάπλωση του ιού.

Επίθεση με μολότοφ σε “ζώνη καραντίνας” για τον κοροναϊό (βίντεο)
-

Διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον ενός κτηρίου που είχαν επιλέξει οι Αρχές του Χονγκ Κονγκ προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως  “ζώνη καραντίνας” για πιθανά κρούσματα του νέου κοροναϊού.

Τεράστιες φλόγες άρχισαν να ξεπηδούν από την είσοδο του κτηρίου, λίγο προτού επέμβουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Μία ομάδα διαδηλωτών, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και ντυμένοι στα μαύρα, εθεάθησαν νωρίτερα να τρέχουν μέσα στο κτίριο, που βρίσκεται στη συνοικία Φάνλινγκ, και να πετούν μολότοφ, πριν το εγκαταλείψουν.

Πυροσβεστικές δυνάμεις έσβησαν γρήγορα τη φωτιά που ξέσπασε, με τις ζημιές να περιορίζονται στο λόμπι του κτηρίου.

AP - ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Καθώς εντείνονται οι φόβοι για μια επιδημία, γιγαντώνονται και οι φωνές προς την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ να κλείσει τα σύνορα με την ηπειρωτική Κίνα για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

Νωρίτερα, εκατοντάδες πολίτες έκλεισαν δρόμους που οδηγούσαν προς το κτήριο, χρησιμοποιώντας τούβλα και άλλα αντικείμενα, για να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια των τοπικών Αρχών να το μετατρέψουν σε “ζώνη καραντίνας”, την ώρα που ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Χονγκ Κονγκ ανέρχεται σε έξι.