Αθλητικά

30 Ιανουαρίου 2020 06:51

Australian Open: Τζόκοβιτς Vs Φέντερερ για 50η φορά!

Διάβασέ μου το...

Ιστορικής σημασίας, πέραν της σπουδαιότητας του σε αγωνιστικό επίπεδο, ειναι ο αγώνας δύο εκ των κορυφαίων αντισφαιρστών του πλανήτη.

Australian Open: Τζόκοβιτς Vs Φέντερερ για 50η φορά!

Ιστορική είναι η σημερινή ημέρα για το παγκόσμιο τένις, καθώς περίπου στις 10:30 (ώρα Ελλάδας), ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς θ΄ αναμετρηθούν για 50η (!) φορά στην πλούσια καριέρα τους. Μέχρι στιγμής, ο Σέρβος προηγείται του Ελβετού με 26 νίκες έναντι 23, ενώ σε τελικούς, ο «Νόλε» προηγείται με 13-6.

Οι δύο κορυφαίοι «αστέρες» της ρακέτας θ΄ αναμετρηθούν στον ημιτελικό του Australian Open, που φιλοξενείται στην Μελβούρνη και λίγες ώρες πριν τον σπουδαίο αγώνα, μίλησαν... ο ένας για τον άλλον!

«Ορισμένες χρονιές, είναι ευκολότερες από άλλες. Η εφετινή διοργάνωση, είναι περίπλοκη για πολλούς λόγους», παραδέχθηκε ο 38χρονος Φέντερερ και πρόσθεσε: «Δεν έχω χάσει πολλή συναισθηματική ενέργεια (σ.σ. από τον αγώνα με τον Σαντγκρεν), γιατί γρήγορα συνειδητοποίησα ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως ήλπιζα. Τώρα θα δούμε τι θα μπορούσα να κάνω και να δω αν θα μπορέσει ν΄ απαλλαγεί από εμένα ή όχι. Δεν είναι ποτέ εύκολο να κερδίσεις έναν αντίπαλο που γνωρίζεις ότι δεν είναι 100% έτοιμος. Χρησιμοποίησα πολλούς «τζόκερ» πριν παίξω με τον Djoker. Θα πρέπει να παίξω πολύ καλύτερα σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα. Διαφορετικά, θα είναι καλύτερα να πάω για σκι»...

Από την πλευρά του, ο 32χρονος Σέρβος, έπελξε το εγκώμιο του Φέντερερ: «Αυτό που έκανε είναι εξαιρετικό και απέδειξε ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες όλων των εποχών, ο οποίος ποτέ δεν παραιτείται. Συγκεντρώνεται και παίζει το καλύτερο του τένις. Ο Ρότζερ είναι ο Ρότζερ... Γνωρίζουμε ότι θα παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο, όποια και αν είναι η επιφάνεια, του αρέσει να παίζει τέτοιους αγώνες με μεγάλο ανταγωνισμό».