Κοινωνία

29 Ιανουαρίου 2020 14:37

Δίκη Λεμπιδάκη: Αθώα η ανήλικη

Διάβασέ μου το...

Τι είπε στο δικαστήριο ο Μιχάλης Λεμπιδάκης για την ανήλικη και τι υποστήριξε η ίδια.

Δίκη Λεμπιδάκη: Αθώα η ανήλικη
-

Αθώα έκρινε η Έδρα του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Ηρακλείου, την ανήλικη, κόρη του 62χρονου, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2019 είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 20 ετών και 2 μηνών για την εμπλοκή του στην υπόθεση Λεμπιδάκη.

Η Έδρα υιοθέτησε, μάλιστα, την πρόταση του Εισαγγελέα για την απαλλαγή της από όλες τις κατηγορίες οι οποίες τη βάραιναν.

Ειδικότερα, η κοπέλα κατηγορείται για «συνέργεια στην αρπαγή» του Μιχάλη Λεμπιδάκη και για «συνέργεια στην απόπειρα εκβίασης».

Η δίκη της ανήλικης έγινε κεκλεισμένων των θυρών και παρουσία του ίδιου του απαχθέντος επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη, σύμφωνα με το neakriti.gr.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας, δεν γνωρίζει τίποτα αναφορικά με το ανήλικο κορίτσι, καθότι δεν την είχε δει ποτέ, ούτε και είχε κάποια επαφή μαζί της.

Το ίδιο υποστήριξε και αστυνομικός, ο οποίος επίσης κατέθεσε ως μάρτυρας.

Από την πλευρά της, η ανήλικη, επέμεινε στην αρχική της απολογία, αναφέροντας πως δεν γνώριζε τι περιείχαν οι επιστολές που είχε ταχυδρομήσει, όπως επίσης δεν γνώριζε γιατί ο πατέρας της την έβαζε να κάνει συγκεκριμένες ενέργειες για εκείνον.