Κόσμος

30 Ιανουαρίου 2020 22:44

Ερντογάν: “σχέδιο κατοχής” η λύση Τραμπ για τη Μέση Ανατολή

Διάβασέ μου το...

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ.Τ. Ερντογάν καταδικάζει το αμερικανικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή, αποκαλόντας το “σχέδιο κατοχής”.

Ερντογάν: “σχέδιο κατοχής” η λύση Τραμπ για τη Μέση Ανατολή
-

Το αμερικανικό σχέδιο για το Μεσανατολικό είναι ένα "σχέδιο κατοχής", δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε μια τελετή απονομής δημοσιογραφικών βραβείων στην Άγκυρα, ο Ερντογάν καταδίκασε την αποκαλούμενη "Συμφωνία του Αιώνα", λέγοντας πως η "Ιερουσαλήμ είναι κόκκινη γραμμή για εμάς".

"Η Ιερουσαλήμ δεν πωλείται", είπε χαρακτηριστικά.

Στην παρουσίαση του σχεδίου του Αμερικανού προέδρου για την ειρήνευση στην Μέση Ανατολή την Τρίτη, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στην Ιερουσαλήμ ως "την αδιαίρετη πρωτεύουσα του Ισραήλ".

Μακρόν: Αμφιβολίες για την επιτυχία του σχεδίου Τραμπ για την Μέση Ανατολή

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έγειρε αμφιβολίες σήμερα για την προοπτική της λύσης δύο κρατών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και διατύπωσε αμφιβολίες για το κατά πόσον το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο που παρουσίασε την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα επιτύχει.

«Πιστεύω σε δύο κυρίαρχα κράτη», τόνισε ο Μακρόν όταν ρωτήθηκε από τη Le Figaro για το αν πιστεύει στη λύση δύο κρατών. Δεν έδωσε ωστόσο διευκρινίσεις.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε πως δεν θα παρουσιάσει δικό του σχέδιο, αλλά ισχυρίστηκε το σχέδιο Τραμπ θα δυσκολευτεί να προχωρήσει.

«Χρειάζονται δύο για να φέρεις ειρήνη. Δεν μπορείς να το πετύχεις μόνο με την μία πλευρά», είπε απαντώντας σε ερώτηση για το σχέδιο Τραμπ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ